Sunday, November 29, 2015

Zoete frisdranken doden jaarlijks 185.000 mensen



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


De afgelopen 30 jaar is de consumptie van suikerhoudende "dranken" wereldwijd enorm gestegen. In de westerse landen drinkt de helft van de bevolking dagelijks (zoete) frisdranken. Deze frisdranken brengen echter een groter risico op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker met zich mee.

Hart "experten" adviseren minder dan 3 blikjes per week te drinken terwijl de mannen echter gemiddeld 2,8 keer meer en de vrouwen gemiddeld 1,6 meer frisdranken drinken. Het beste kunt u echter helemaal geen frisdranken meer drinken, want frisdranken zijn schadelijk.

Een groep wetenschappers onder leiding van Prof. Gitanjali Singh onderzocht de frisdrank consumptie tussen 1980 en 2010. 62 onderzoeken in 51 landen waaraan 611.971 mensen deelnamen werden bekeken. Ze richtten zich vooral op de gevolgen van zoete frisdranken op het aantal sterfgevallen als gevolg van diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

Vol met schadelijke stoffen

Suikerhoudende dranken werden gedefinieerd als suiker gezoete frisdranken, sport/energie drankjes, vruchtendranken, gezoet ijs thee en zelfgemaakte suikerhoudende dranken. 100% vruchtensap behoorde daar niet toe.

Prof. Singh en zijn collega's schatten dat in 2010, suikerhoudende drank consumptie wereldwijd verantwoordelijk was voor ongeveer 184.450 sterfgevallen, met 133.000 sterfgevallen als gevolg van diabetes, 45.000 sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten en 6450 sterfgevallen door kanker.

Vooral jonge volwassenen hadden ook meer kans om chronische ziekten. Aangezien zij ook een groot deel van de beroepsbevolking vormen, veroorzaken vroegtijdige sterfte en verminderde productiviteit (door zoete frisdranken) ook veel economische schade. Als deze jongeren veel frisdranken blijven drinken zullen ze ook sneller ouder worden. Dit betekent meer doden en invaliditeit door hart-en vaatziekten en diabetes.

Suikergebruik moet verminderd worden

De grootste gevaren voor de mens zoals dood door medische handelingen, oorlogen en schadelijke voeding (suiker) dienen uiteraard de hoogste prioriteit te krijgen. Het is dan ook logisch dat de consumptie van suiker en frisdranken vooral op het Amerikaanse continent verminderd moet worden. Dit is echter niet makkelijk omdat deze producten verslavend (gemaakt) zijn.


Suiker zit in bijna alles

Als we net zoveel aandacht aan de grootste gevaren zouden besteden zoals we dat nu doen tegen (door inlichtingendiensten georkestreerde) terrorisme, zouden we honderdduizenden levens redden. We blijven maar pretenderen dat we nuchter en rationeel zijn, de werkelijkheid is echter een andere.

http://www.tuurlijkgezond.com/      

Zie verder eerdere artikelen van MMS Winkel:
 
- Frisdranken en drugs beschadigen tanden

- Frisdrank maakt hersenen hyperactief

- Consumenten dwingen "gezondere" producten af

- Vet- en suikerarme voeding schadelijker dan normale producten

- Suiker is de brandstof voor kanker 

- Nog meer onsmakelijke ingrediënten in uw voedsel 

Sunday, November 15, 2015

Oorzaken versneld verouderen


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Waarom verouderen sommige mensen zeer snel terwijl anderen juist lang jong en gezond blijven? Terwijl sommige factoren moeilijk beïnvloed kunnen worden, zijn enkele oorzaken van versneld verouderen te vinden in de leefstijl, psychologie, voeding en gewoontes die wel bestreden kunnen worden.

1 Fobische angst

Een nieuwe studie van onderzoekers van de Brigham and Women's Hospital suggereert dat fobisch angst tot snellere biologische veroudering en andere gezondheidsproblemen kan leiden. Olivia Okereke en haar team onderzocht de relatie tussen angst en telomeren (de DNA-eiwitcomplexen aan het einde van de chromosomen die fungeren als biologische markers van veroudering). Ze constateerden dat (symptomen) van fobisch angst, met kortere telomeren gepaard gaan.

Fobische angst voor spinnen

De studie stelde vast dat fobische angst een plausibel mechanisme voor versnelde veroudering is, maar de onderzoekers konden het niet bewijzen. Ze konden niet vaststellen wat eerder kwam, kortere telomeren of de angst.

2 Blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon zorgt voor meer rimpels en versnelde veroudering. Terwijl natuurlijke pigmenten enige bescherming bieden, kan chronische zonblootstelling leiden tot ouderdomsvlekken en elastose, of de afbraak van elastisch weefsel in de huid (als gevolg hiervan hebben veel landbouwers een leerachtige huid).

3 Echtscheiding

Scheiden van een echtgenoot kan ook leiden tot versnelde veroudering, volgens een 2009 gezicht analyse studie uitgevoerd onder paren van een eeneiige tweelingen. Volgens de studie geleid door een team van plastische chirurgen, zagen tweelingen die gescheiden waren merkbaar ouder uit — 1.7 jaar ouder om precies te zijn — dan tweelingen die niet waren gescheiden. Een veel gehoorde advies is dan ook: "U bent alleenstaand beter af dan in een slechte relatie."

4 Roken

Het is geen geheim dat roken slecht voor de gezondheid is. Deze verslavende gewoonte kan uw sneller verouderen door bij te dragen aan rimpels. Het kan ook inwendig ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Een studie uit 2005 associeerde roken met een kortere telomeerlengte - de biologische markers van veroudering.

Meer recentelijk, voerde Dr. Bahman Guyuron, een gezicht analyse studie op identieke tweelingen uit. Hij stelde vast dat roken een van de factoren is dat bijdraagt tot versnelde veroudering. Ook alcohol draagt overigens bij tot versneld verouderen.

Tweeling links rookt en ziet meer zon.

5 Suiker

Slechte voeding kan ook bijdragen tot een snellere veroudering. Hoge suiker consumptie, bijvoorbeeld, kan ongezonde gewichtstoename veroorzaken, maar de echte verouderingsfactor is hoe het lichaam suiker herkent en gebruikt. Een 2009 studie in Montreal concludeert dat de levensduur van gistcellen hoger worden wanneer glucose in het systeem afneemt, of de glucosesensoren worden verwijderd. Hoe dan ook, overconsumptie van suiker, wat leidt tot grote hoeveelheden suiker in het lichaam, is gekoppeld aan veroudering.

6 Medicijnen

Ook Big Pharma medicijnen zoals antibiotica en antidepressiva laten u sneller verouderen. Volgens de 2009 gezicht analyse studie uitgevoerd op identieke tweelingen, kunnen antidepressiva ook leiden tot versnelde veroudering. Onderzoekers beoordeelden foto's van 186 paren van tweelingen en stelden vast dat degenen die antidepressiva hadden gebruikt er vaak ouder uitzien zijn dan hun tegenhangers, die geen antidepressiva hadden gebruikt.

Medicijnen zoals antidepressiva hebben vele bijwerkingen

7 Eenzaamheid

Eenzaamheid op oudere leeftijd kan ook bijdragen aan versneld verouderen. In een studie uit 2011, werden 985 mensen beoordeeld op een vijfpuntsschaal voor eenzaamheid. Onderzoekers vonden dat voor elk punt op de schaal de motor daling 40% sneller was. Wat nog belangrijker is, deze hogere daling van de motor werd ook geassocieerd met een 50% verhoogd risico op overlijden. Terwijl veroudering dus versneld kan worden door echtscheiding, is eenzaamheid ook een cruciale factor voor veroudering.

Wednesday, November 11, 2015

Bestrijdingsmiddelen in groenten en fruit veroorzaken onvruchtbaarheid bij mannen


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Een recente onderzoek van de Harvard T.H. Chan School of Public Health, heeft weer eens bewezen hoe moeilijk het is om in de moderne samenleving gezond te blijven. Groente en fruit is gezond, maar indien u groente en fruit eet met veel resten van bestrijdingsmiddelen en andere chemicaliën, kunt u last krijgen van diverse klachten en ziektes, zoals huidziekten en vergiftigingssymptomen (bij direct contact), kanker, vruchtbaarheidsproblemen en genetische schade en misvormingen bij pasgeborenen.

De eerste studie onder 155 mannen tussen de 18 en 55 jaar, die de relatie tussen het eten van groenten en fruit met residuen van bestrijdingsmiddelen en de kwaliteit van sperma onderzocht heeft namelijk aangetoond dat dat bestrijdingsmiddelen niet alleen de hoeveelheid maar ook de kwaliteit van de sperma beschadigen. De hoeveelheid liep met 49% terug terwijl de percentage van normaal gevormde sperma met 32% achteruit ging.

Voorkomen is beter dan genezen

Toch roept onderzoeker Jorge Chavarro op fruit en groente te blijven eten, maar er wel op te letten bestrijdingsmiddelen te vermijden. Fruit of groenten met weinig residuen van bestrijdingsmiddelen zijn onder andere erwten, bonen, grapefruit en uien. Pepers, spinazie, aardbeien, appels en peren daarentegen hebben veel residuen.

Mannen die veel groente en fruit met weinig resten van pesticiden aten, waren echter gezonder en waren vruchtbaarder. Derhalve is het dus belangrijk om veel groente en fruit te eten zonder residuen. Probeer dus organisch te eten en onderzoek of de groente en fruit die u wilt kopen residuen bevat. Indien dat niet mogelijk is kunt u riskante soorten vermijden. Het beste is natuurlijk om zelf groente/fruit kweken. Dan bent u ook minder afhankelijk en weet u zeker wat u eet.


Gevaarlijk om in te ademen, maar veilig om te consumeren?

Andere tips:
-Wees voorzichtig bij geïmporteerde goederen: zo zijn bijvoorbeeld, aardbeien en tomaten uit Italië, en paprika's uit Spanje en Turkije vaak zwaar verontreinigd met pesticiden.
-Koop seizoensgebonden en regionale producten. Groenten en fruit, die rustig kan rijpen bevatten minder pesticiden. Voedingsmiddelen die lang bewaard en vervoerd worden bevatten meer schadelijke stoffen.
-Was niet biologische groente en fruit een paar seconden onder lopende water. Maar was het, afhankelijk van de groente of fruit, niet te lang, zodat het water de vitaminen en mineralen niet wegspoelt. Appelen en peren moeten niet geschild worden om te voorkomen dat waardevolle ingrediënten verloren gaan.
-Was, na het schillen van citrusvruchten, bananen en mango's uw handen voordat u het fruit eet. Anders, kunt u residuen van bestrijdingsmiddelen op het vruchtvlees overbrengen. U kunt het ook wassen en wrijven , voor het schillen. Hiermee voorkomt u ook dat de residuen van bestrijdingsmiddelen op de huid terechtkomen.
-De markering van "onbehandeld" (bijvoorbeeld bij citrusvruchten) betekent gewoon dat na de oogst er geen fungiciden zijn gebruikt. Heeft u schillen van bijvoorbeeld citroenen of sinaasappelen nodig, koop dan biologisch.
-Snij ongeschilde bananen niet met een mes in stukjes , anders residuen kunnen residuen worden overgedragen .
-Verwijder de buitenste bladeren bij salade.

Wednesday, November 4, 2015

Verzuring van het lichaam


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Iedereen verzuurd en daar ontkomen we bijna niet aan, vooral door onze westerse leefcultuur krijgen we veel te veel verzurende stoffen binnen en dit zorgt mede voor verzuring van het lichaam. Ook tijdens de stofwisseling worden er zure eindproducten gemaakt, kleine schommelingen in de pH-waarde zorgen voor veranderingen van het metabolisme in de lichaamscellen en dit resulteert weer in niet gewenste storingen. Een gezonde darmflora wordt als een van de belangrijkste factoren gezien om het lichaam te ondersteunen de pH-waarde op peil te houden. Kwaadaardige bacteriën en schimmels deponeren hun zure afvalstoffen in het lichaam en veroorzaken zo een verzuring van het lichaam.

Optimale pH waarde
In elk gedeelte van je lichaam is de zuurgraad verschillend, sommige organen werken beter in een hogere of lagere zuurgraad. Artsen en specialisten meten soms de zuurgraad van een patiënt, het ligt er natuurlijk aan welke klachten de patiënt heeft, maar over het algemeen doet men een meting van het speeksel, de urine of het bloed. Dit omdat die praktisch het makkelijkst af te nemen zijn.

Optimale pH-waarde :
Speeksel           6,00 – 7,50
Maag                1,35 – 3,50
Urine                 4,50 – 8,40
Bloed                7,34 – 7,45 (ideaal = 7,41)
Dunne darm       6,50 – 7,50
Dikke darm        5,60 – 6,90

pH schaal

Verzuring lichaam, enkele oorzaken
Er zijn verschillende oorzaken die verzuring veroorzaken. Een aantal hebben te maken met het eet en drink gedrag: slechte voeding, alcohol- en suikergebruik, slechte eetgewoonten. Andere hebben meer met onze (slechte) gewoontes te maken: weinig beweging, roken, crash diëten, overmatige sportactiviteiten. Maar er zijn ook oorzaken waar u niet veel aan kunt doen zoals: veroudering, stressbelasting, milieu invloeden, verminderde functie van de lever, de nieren of de longen.

Drie methoden van het lichaam voor zuurgraad regulatie

Het lichaam heeft drie manieren om de zuurgraad op het juiste niveau te houden. De eerste is bufferen. Deze buffers zijn stoffen die worden opgeslagen in het bloed. Bicarbonaat is hier een voorbeeld van. De tweede manier is uitscheiding van zuren door middel van de nieren. Deze verwijderen het van de zuren door middel van ammonia. De derde methode is via de ademhaling door middel van meer uitstoot van koolzuur. Koolzuur is een bijproduct van de zuurstofvorming in cellen. Door sneller en dieper te ademen wordt er meer koolzuur afgevoerd uit het lichaam.

Gevolgen verzuurd lichaam

Eiwitten gaan klonteren in een zure vloeistof. Omdat het bloed veel eiwitten bevat doet het lichaam er alles aan om de pH van het bloed, met o.a. mineralen, op peil te houden. Bevat voeding te weinig mineralen en vitamines dan worden deze onttrokken aan de zgn. basendepots (haarbodem, tanden, botten en weefsels).Gevolg: breekbare botten, slecht haar en nagels die heel snel breken.

Het ontstaan van nierstenen is gekoppeld aan een verzuurd lichaam. Door de zure urine komt er gekristalliseerd urinezuur en calcium in de urinewegen. Als dit maar lang genoeg voortduurt zullen de kristallen steeds meer groeien, vanaf niergruis, tot het moment dat u begint te voelen dat er een niersteen in uw lijf aanwezig is.

In de lichaamsweefsels vinden soortgelijke processen plaats. Gekristalliseerde zouten gaan zich in de weefsels nestelen, waardoor een verharding van deze weefsels plaats gaat vinden. Een bekend verschijnsel bij oudere mensen.

Ook het immuunsysteem merkt de gevolgen van verzuring. Het lichaam is op dat moment slechter beschermd tegen ontstekingen omdat het immuunsysteem minder efficiënt werkt.

En dan de spijsvertering. Deze werkt alleen maar optimaal als de zuurgraad goed is. Bij een slechte balans hierin gaat de spijsvertering achteruit met alle gevolgen van dien.

gezondvoedsel
Gezond eten voorkomt ziektes
Bij een verzuurd lichaam krijgt u sommige van de hieronder genoemde symptomen/klachten:
Gevolgen/symptomen in het beginstadium zijn o.a. cariës, huidklachten, vermoeidheid, migraine, haaruitval, infecties, slaapstoornissen, obstipatie, beslagen tong, libidoverlies, depressie, spierkrampen, allergieën.

Indien er nog meer mineralen/stoffen aan het lichaam onttrokken worden ontstaan later ernstigere ziektes: maagzweer, jicht, hartinfarct, reuma, beroerte, diabetes.

Een ander probleem wat hier mee samenhangt is het feit dat er afvalstoffen gevormd worden als er mineralen uit lichaamsweefsel gehaald wordt. Deze zogenaamde ‘slakken’ blijven in de weefsels achter totdat er genoeg nieuwe mineralen en water in het lichaam is om deze af te kunnen voeren.

Als dit te lang duurt, zullen de slakken de celstofwisseling in de weefsels gaan hinderen, met hele ernstige gevolgen. Een vicieuze cirkel waarbij het lichaam steeds zuurder wordt en uiteindelijk zal sterven.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (Traditional Chinese Medicine) zegt niet voor niets sinds duizenden jaren het volgende: "Wat de nieren en blaas niet kunnen uitscheiden, dat moet de darm uitscheiden. Wat deze echter niet kunnen uitscheiden, dat moeten de longen doen. Als alle tezamen niet genoeg giftstoffen kunnen uitscheiden, dan moet de huid inspringen. En als tenslotte de huid niet meer kan uitscheiden, leidt dat tot de dood"

Verzuring tijdens het ouder worden

Door een verkeerd voedingspatroon kan het lichaam dus ernstig verzuren. Dit is niet aan leeftijd gebonden en kan dus jong en oud treffen. Aan de andere kant verzuurt het lichaam sowieso tijdens het ouder worden. Veel lichamelijke ongemakken die we nu voor lief nemen omdat we ouder worden, zijn het directe gevolg van de verzuring van het ouder wordende lichaam. Hoe werkt dat dan?

Tijdens het ouder worden, worden de weefsels in het lichaam harder. Dit vindt plaats onder invloed van zure zouten die neerslaan in de weefsels. Door deze verharding wordt uw lichaam dus stijver, iets waar iedere oudere mee te maken krijgt, of gaat krijgen.

Ook krijgt de oudere steeds meer te maken met slechter functionerende lichaamsprocessen door de verzuring. Om deze lichaamsprocessen optimaal te laten verlopen is het lichaam afhankelijk van veel soorten enzymen.

En deze enzymen kunnen alléén maar goed functioneren in een bepaalde zuurgraad.

Wordt het lichaam zuurder, dan beginnen de enzymen in de problemen te komen waardoor het lichaam minder gaat functioneren. Dit kan resulteren in verschillende kleine en grote ongemakken.

Iets wat we vaak voor lief nemen, omdat het bij het ouder worden hoort. Maar u kunt hier wel degelijk een bepaalde invloed op uitoefenen.

Verzuring voorkomen en bestrijden

Bewerkt voedsel zit vol met schadelijke ingrediënten zoals kunstmatige suikers (glucosesiroop, aspartaam) en transvetten, en is een van de redenen waarom meer mensen een verzuurd lichaam hebben.

Het is dus belangrijk om gezond en alkalisch te eten. Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar. Een overschot aan zuren levert moeilijkheden op, omdat zij alleen door (alkalische) basen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Te veel basen veroorzaken geen problemen, omdat zij zich binden aan het koolzuur wat wij uitademen.
De juiste verhouding zuurvormende voeding en alkalische voeding is 25%-75%. Dus 25% zuurvormende voeding, en 75 Alkalische voeding, dus base-vormend. Helaas is in de meeste gevallen het omgekeerde waar, waardoor de balans in uw lichaam helemaal zoek is, met alle gevolgen van dien.


AlkapHi 

Daarom is het cruciaal om dit te compenseren door veel alkalisch water te drinken.


De AlkapHi ph druppels zijn niet alleen goedkoop, maar het flesje is ook zo klein dat u het altijd bij zich kunt hebben om het water te alkaliseren. Ideaal voor vakantie, werk, uitstapjes etc.


Ook verkrijgbaar in een 50 ml flesje.