Wednesday, December 23, 2015

Prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar

MMSWinkel wenst u allen prettige feestdagen en een gelukkig & gezond 2016 toe !

Ook in 2016 zullen we u ongecensureerd blijven informeren zodat u in alle vrijheid zelf kunt beslissen wat goed voor u is.

Sunday, December 20, 2015

Deodorants; ongezond en ook meer geuren

Cosmetica en deodorant advertenties beloven niet alleen meer aantrekkelijkheid maar ook een gelukkig leven, gezondheid, succes en meer terwijl ze in werkelijkheid vol met schadelijke chemicaliën zitten. Aluminiumverbindingen, parabenen, ftalaten en andere stoffen zitten als conserveermiddelen in vele deodorants en antitranspiratiemiddelen en zijn ook "ontworpen" om stank tegen te gaan.

Deze chemicaliën veroorzaken echter verontrustende gezondheidsrisico's zoals Alzheimer, borstkanker, irritatie en toxiciteit van het immuunsysteem. 

Mooie namen en verpakkingen misleiden het publiek

Helaas, gebruikt 90% van de mensen deze chemicaliën dagelijks onder hun oksels. Het is niet alleen een ongezonde gewoonte, maar studies hebben ook aangetoond dat het gebruik ervan slechts tijdelijk "effectief" is. Omdat het probleem niet wordt verholpen blijven de mensen deze ongezonde producten dagelijks gebruiken. En dat is nou precies wat de cosmeticafabrikanten willen.


Deodorants en antitranspiratiemiddelen verergeren juist meestal de vieze geuren

Deodorants en antitranspiratiemiddelen pakken het probleem niet bij de wortel aan; de geur veroorzakende bacteriën. Ze maskeren slechts de onaangename geuren. Erger nog; deodorants en antitranspiratiemiddelen laten de mensen nog meer stinken omdat ze de zweetklieren afdichten en de habitat van bacteriën die volkomen normaal en noodzakelijk voor het lichaam zijn, drastisch veranderen.

Meeste verzorgingsproducten bevatten schadelijke chemicaliën

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat deze verzorgingsproducten juist meer actinobacteria veroorzaken. Deze bacteriën produceren de sterke okselgeur.

Fris ruiken en toch gezond blijven

Gezond eten en veel water drinken vermindert geuren aanzienlijk. Wilt u soms toch een deodorant gebruiken?

Kies dan deodorants die geen aluminium chloorhydraat, aluminium zirkoon of andere aluminiumverbindingen bevatten. Vergeet niet dat zweten een natuurlijke lichaamsproces is. Antitranspiratiemiddelen verstoren dit lichaamsproces. 

Vermijdt ook ongezonde stoffen zoals propyleenglycol, parabenen en parfum. Kies voor effectieve maar gezonde opties, zoals producten die kamille, tea tree, koriander of korstmos bevatten. Er zijn vele natuurlijke deodorants te koop.

Gelukkig zijn er gezonde keuzes om lekker te ruiken 

U kunt natuurlijk ook zelf een gezonde deodorant maken. Sommige mensen gebruiken zelfs alleen azijn met eventueel een essentiële olie die ze onder hun armen sprayen. Het werkt en is heel goedkoop !!

Zoals u ziet zijn er ook op dit gebied vele gezonde alternatieven. Het enigste wat u hoeft te doen is: zich goed informeren en nieuwe dingen durven uit te proberen.

Sunday, December 13, 2015

Wereld is nu juist veiliger !


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Indien we de massamedia en een deel van de gecontroleerde alternatieve media moeten geloven leven we in een zeer gevaarlijke tijdsperk en moeten we ergens anders oorlogen beginnen om ons te beschermen. De verdeel en heers ingenieurs zoals Brzezinski en Huntington zaaien over de hele wereld angst, om op alle gewenste niveaus veranderingen door te voeren.
De waarheid is echter het tegenovergestelde. Een data mining onderzoek van Global Burden of Diseases and Injuries (GBD) concludeert op grond van de cijfers dat de afgelopen kwart eeuw het aantal sterfgevallen door verwondingen met maar liefst 31 % is afgenomen en dat de wereld juist veel veiliger is geworden !! 

Een team onder leiding van Dr. Juanita Haagsma, van de "Institute for Healthcare Metrics and Evaluation" aan de University of Washington onderzocht de verschillende types verwondingen en de oorzaken daarvan in 188 landen. Ook sterfgevallen als gevolg van verwondingen werden geteld.

Minder verwondingen en doden

Voor het onderzoek werden er DALYs gebruikt. Disability-adjusted life years (levensjaren gecorrigeerd voor beperkingen) zijn een maat voor de totale last die ontstaat door ziektes. DALY's worden berekend door verloren levensjaren door letsel en het aantal jaren geleefd met een handicap bij elkaar op te tellen.

Verwondingen over de hele wereld in 2013

In 2013 liepen 973 miljoen mensen verwondingen op die een soort medische ingreep "noodzakelijk" maakten. Dat komt neer op ongeveer 10% van de totale ziektetol.

Naar schatting 4,8 miljoen mensen overleden wereldwijd aan hun verwondingen. Dit is een ongelooflijke hoge hoeveelheid, Toch is het een 31% daling ten opzichte van 1990, toen de gegevens voor het eerst werd verzameld,

De grootste oorzaak van verwondingen waren verkeersongelukken met 29,1%. Zij veroorzaakten ongeveer 1,5 miljoen doden. Verrassend genoeg was de tweede oorzaak zelfverwondingen waaronder zelfmoord met 17,6% en ongeveer 842.000 doden. Valpartijen met 11,6% en interpersoonlijk geweld met 8,5% waren de andere belangrijke oorzaken.

Mannen liepen meer verwondingen op. Bij mensen boven de 80 verdween echter dit onderscheid. Meer dan een derde van de mensen die medische zorg nodig hadden werden behandeld voor breuken. 6 % kreeg intramurale zorg.

Regionale verschillen

Niet alle werelddelen zijn even veilig. In het algemeen zijn West Europa, Australazië  en Noord Amerika de veiligste gebieden. Verkeersletsel komt vooral voor bij mensen tussen de 15 en 49 jaar. Opvallend is echter dat verkeersletsel in Noord Amerika 70% hoger is dan in Australazië (Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea, de daaromheenliggende eilanden van Melanesië) West-Europa en Azië-Pacific.

Laat uw geluk niet verpesten

Het aantal moorden is ook gedaald, maar niet alle regio's zijn gelijk. De grootste daling was in Europa en Azië. In sommige regio's van Amerika en Oost- en Zuidelijk Afrika zijn de moordcijfers nog steeds hoog en zijn soms ietsjes gestegen

Zoals u ziet is er geen reden tot paniek. Helemaal niet als we deze positieve trend kunnen doorzetten. Geniet dus van het leven. Wel moeten we alert zijn voor ontransparante organisaties die illegale activiteiten ondernemen, instabiliteit en oorlogen creëren en geen verantwoordelijkheid hoeven af te leggen.

Sunday, December 6, 2015

Ontbijt maakt intelligenter


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Het is eigenlijk heel simpel en logisch: Als iets (bijv een auto) goed wordt onderhouden, werkt het beter. Voor de mens geldt hetzelfde. Een goed verzorgde en onderhouden lichaam presteert beter, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.

Nu hebben wetenschappers dit ook met een onderzoek aangetoond. Onderzoekers van de Cardiff University, Engeland onderzochten de relatie tussen ontbijt en studieresultaten bij 5000 scholieren verdeeld over meer dan 100 basisscholen. De conclusies bevestigen het belang van gezond eten en vooral van een goed ontbijt. Scholieren die een goed ontbijt aten, hadden bijna 2 keer meer kans op betere studieresultaten. 20% van de scholieren die echter ongezonde snacks zoals snoep en chips als ontbijt aten, hadden geen betere resultaten.

Een gezonde ontbijt smaakt ook goed

Maar ook gezond eten (groente & fruit) gedurende de rest van de dag, verbetert de studieresultaten. Het is dus noodzakelijk om kinderen goed te voeden. Helaas eten ongeveer 1 op de 7 kinderen geen ontbijt (vooral meisjes en oudere scholieren) en 3 van de 10 kinderen eten niets tot de lunch. Ongeveer een kwart van de volwassenen heeft ook geen ontbijt en presteert hierdoor ook slechter. Bovendien krijgen ze hierdoor later op de dag meer eetdriften en zijn ze dikker en ongezonder. Sociale factoren zoals armoede en gebroken families vergroten het risico op slechte voeding en gezondheid. Hierdoor hebben kinderen en volwassenen uit de achterstandsgroeperingen geen eerlijke kans. Het is dus belangrijk de ouders of de verzorger(s) op het belang van gezond eten te wijzen zodat alle volwassenen en kinderen hun vaardigheden beter kunnen gebruiken.