Sunday, May 29, 2016

Cocktail van giftige medicijnen: polyfarmacie

Farmaceutische bedrijven zijn er niet om u gezond te maken. Zij stimuleren, met hun dure giftige gepatenteerde medicijnen, ziekten, om u langdurig ziek te maken en te laten sterven. Medicijnen genezen ziektes niet, ze camoufleren alleen de onderliggende oorzaken.

Daarnaast hebben medicijnen vele gevaarlijke bijwerkingen. Bovendien kan ook een combinatie van medicijnen, polyfarmacie, gevaarlijke extra bijwerkingen veroorzaken. Dit is vooral het geval bij oudere mensen. Polyfarmacie is het gebruik van vijf, zes of meer medicijnen of voedingssupplementen. Naarmate mensen ouder worden, degenereert het lichaam. Helaas gebruiken oudere mensen dan ook meer schadelijke medicijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ouderen op polyfarmacie, dan niet lang leven.

En dit is nog in een best case scenario. In werkelijk hebben veel ouderen die meerdere medicijnen gebruiken, vanwege hun ouderdom, problemen met de verschillende doses en gebruikstijdstippen.

Big Pharma ziet het graag

Een recente onderzoek van Dr. Qato, toont aan dat het polyfarmacie probleem, mede door de vergrijzing, groeit. In 2012 was dat 10% in Nederland. Bij senioren loopt dit op tot 1 op de 3 gebruikers van geneesmiddelen.  In de VS zijn 14% van de mensen polyfarmaciepatiënt. Mensen tussen 62-85 jaar gebruiken vaak een combinatie van antiplatelets, anticoagulantia, statines, en niet-steroïde anti-inflammatoire middelen. Deze kunnen allemaal leiden tot ernstige geneesmiddelinteracties en daardoor ook tot gezondheidsproblemen.

Oudere mensen zijn ook meer vatbaar, omdat hun behoeften en lichaam sneller kan veranderen. Ook hebben ze vaak te maken met dementie en vergeetachtigheid.

Volgens de Amerikaanse Health Research Funding, is polyfarmacie verantwoordelijk voor 28% van alle ziekenhuisopnames, en is het de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in de VS.

Vooral ouderen gebruiken veel te veel medicijnen

Polyfarmacie kan volgens artsen ontstaan ​​wanneer:

- Een patiënt blijft het nemen van drugs die niet langer nodig zijn, of in een dosis die niet langer geschikt is. (Het gebruik van medicijnen is eigenlijk bijna altijd niet noodzakelijk)
- Een medicijn niet zijn therapeutisch doel bereikt. (Dat is het geval in alle gevallen; medicijnen bestrijden symptomen)
- De combinatie van therapieën tot bijwerkingen of interacties leidt. (Dat is dus altijd het geval)
- De patiënt de instructies van de arts niet correct opvolgt.

Waarschuwingssignalen polyfarmacie

Dr. Qato: "De tekenen zijn afhankelijk van de combinatie van geneesmiddelen. Bij oudere volwassenen zijn bij de meeste interacties, statines, amlodipine (een bloeddrukverlagend), NSAIDs, bloedverdunners, omega-visolie, niacine supplementen en omeprazol (een protonpompremmer) betrokken. De meeste van deze combinaties kan het risico voor bloeden, spierzwakte, nierfalen of de vorming van bloedstolsels (wat fataal kan zijn) verhogen. "

Alle medicijnen hebben (on)zichtbare bijwerkingen. Hoe meer medicijnen des te meer bijwerkingen.
Enkele waarneembare tekenen van polyfarmacie zijn onder andere:

A. Verlies van eetlust, constipatie, diarree, of incontinentie
B. Vermoeidheid, slaperigheid of verminderde alertheid
C. Verwardheid en hallucinaties
D. Vallen, zwakte en duizeligheid
E. Depressie, angst of prikkelbaarheid
F. Huiduitslag

Medicijnen zijn dodelijk

Wat kunt u ertegen doen?


Voorkomen is beter dan genezen, ook omdat giftige medicijnen u niet genezen. Indien u eenmaal in de reguliere gezondheidszorg komt en medicijnen en andere schadelijke therapien moet gebruiken, komt u in een vicieuze cirkel terecht. Al die giffen hebben een verwoestende effect op uw lever, nieren, alvleesklier en hersenen en wordt u nog zieker.

Een gezonde levensstijl is noodzakelijk om lang en gezond te leven. Eet ook zoveel mogelijk gezond. Daarnaast versterken onze producten ook uw immuunsysteem en helpen u fit en gezond te blijven. Hiermee voorkomt u ook nog eens de hoge kosten voor de reguliere gezondheidszorg en de farmaceutische medicijnen.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 22, 2016

6 ongezonde gewoontes die u leven verkorten

We weten allemaal dat alcohol, junk food en roken ongezonde gewoontes zijn die onze leven verkorten. Maar zijn er ook andere ongezonde gewoontes die onopgemerkt zijn gebleven? 

Om de ongezondste gewoontes vast te stellen onderzocht de Universiteit van Sydney gedurende 6 jaar, meer dan 230 duizend mensen boven de 45. Bijna 100 variabelen van alle mogelijke combinaties van o.a. roken, alcoholgebruik, lichamelijke inactiviteit, slechte voeding, langdurig zitten, en te korte/te lange slaap werden onderzocht. 

Dit zijn de 6 dodelijkste gewoontes:


1. Roken
2. Alcoholconsumptie 
3. Slechte voeding
4. Geen lichaamsbeweging
5. Meer dan 7 uur per dag zitten
6. Meer dan 9 uur slapen 

Het is al langer bekend dat weinig slapen ongezond is, maar wat wel verrassend is, is dat te veel slapen ook ongezond is. Dr. Melody Ding: "Korte en lange slaap werden gescheiden als 2 verschillende risicofactoren, aangezien hun verband met sterfte verklaard kan worden door verschillende mechanismen."

De onderzoekers ontdekten ook 2 "nieuwe" risicofactoren, namelijk langdurig zitten en een ongezonde slaap duur. Maar dit is al echter door eerdere onderzoeken van andere wetenschappers vastgesteld.

Roken is verslavend

Sommige mensen hebben een combinatie van meerdere slechte gewoontes. Ze zitten vaak thuis, kijken tv, roken en drinken veel, eten ongezond en sporten niet. In zulke gevallen, versterken de gevaren elkaar en is de schade groter dan het optelsom van de individuele gezondheidsrisico's.

Roken en alcohol zijn de gevaarlijkste gewoontes. Maar rokers die ook drinken verdrievoudigen de kans op vroegtijdige dood, aldus het onderzoek. En wanneer dezelfde groep ook nog eens te veel of te weinig slaapt wordt het risico maar liefst 5 keer groter.

Eens te meer wordt duidelijk dat een gezonde levensstijl zeer belangrijk is. Voorkomen is beter dan genezen !



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 15, 2016

Anticonceptiepillen verdubbelen risico op hersentumoren

Het risico op het ontwikkelen van een hersentumor wordt bij het gebruik van de pil voor ten minste vijf jaar, meer dan verdubbelt, heeft een studie aangetoond.

Wetenschappers zeggen dat hormonale contraceptie, met name alleen progestageen methoden zoals de micro-pil, de kans op glioom van de hersenen (een zeldzame vorm van kanker die ongeveer 5 op de 100.000 treft) vergroot.

Een glioom is een primaire hersentumor die ontstaat uit gliacellen, die de hersenen ondersteunen. Gliacellen verschillen van neuronen doordat ze het vermogen hebben om te delen en te vermenigvuldigen. Indien dit te snel plaatsvindt kan iemand een glioom ontwikkelen.

Veel bijwerkingen

Orale anticonceptiva verhogen het risico op kanker. Heel weinig studies echter hebben het verband met het risico van het centrale zenuwstelsel tumoren onderzocht. Deze studie  onderzocht het verband tussen gebruik van hormonale anticonceptiva en glioom risico bij premenopauzale vrouwen in een populatie-gebaseerde omgeving. Ze bestudeerden de contraceptie methoden van meer dan 300 vrouwen die glioom ontwikkelden en vergeleken hen ten opzichte van een controlegroep.

Hormonale anticonceptiva, omvatten orale anticonceptiva, patches, injecties en implantaten, bevatten vrouwelijke geslachtshormonen en worden veel gebruikt door vrouwen over de hele wereld.

In wezen activeren ze de lichaamseigen contraceptieve maatregelen die zich tijdens de zwangerschap voordoen om te voorkomen dat een vrouw opnieuw zwanger raakt, terwijl ze al een baby draagt.

Kankercellen

Hoewel er weinig bekend is over de oorzaken van glioom en andere hersentumoren, zijn er enige bewijzen dat vrouwelijke geslachtshormonen het risico van bepaalde typen kanker kunnen verhogen.

Onderzoekers vonden 317 vrouwen die waren gediagnosticeerd met glioom tussen 2000 en 2009. Zij constateerden dat bij vrouwen die alleen progestageen methoden gebruikten  het risico van een hersentumor 2,4 keer hoger was dan de controlegroep. Andere wijzen van hormonale anticonceptie verhoogden ook het risico, maar niet zo hoog.

Net zoals vele andere wetenschappers dekt onderzoeksleider Dr Gaist zich echter in door de waarnemingen te relativeren en een vervolgonderzoek aan te bevelen.

Zie ook :
- Anticonceptiepillen veroorzaken borstkanker en andere ziekten
- Abortus verhoogt risico op borstkanker




Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 8, 2016

Suiker schaadt uw gezondheid en energie

Suikerconsumptie in de "ontwikkelde" landen is de afgelopen 200 jaar en vooral de laatste decennia enorm gestegen. We eten nu veel meer suiker dan we nodig hebben. Vooral kinderen krijgen teveel suiker binnen.

Veel mensen denken dat je met suikerconsumptie energie tankt. Het tegendeel is echter waar. Geraffineerde suiker veroorzaakt niet alleen talrijke ziekten, het berooft u ook juist van energie, het vult geen energie aan.

Want, als u geraffineerde suiker consumeert, beschadigt suiker het vermogen van uw lichaam om voedsel goed te verteren. Het is het synthetische materiaal dat u letterlijk de das omdoet. Suiker is niet alleen lege calorieën. Een wetenschapper die suiker onderzocht zei: 
"Diëtisch fructose vermindert circulerende insuline en leptine, verzwakt postprandiale onderdrukking van ghreline, en verhoogt de triglyceriden bij vrouwen." Met andere woorden, na het eten van fructose krijgt uw lichaam nooit de boodschap "Genoeg gegeten, nu stoppen." En verhoogde triglyceriden zijn andere woorden voor meer vet.

Suikerconsumptie gaat gepaard met vele kwalen

Frisdranken van onder anderen Coca-Cola en Pepsi, appelmoes, bewerkte vruchtdranken, ontbijtgranen, en zelfs sommige babyvoeding bevatten de meeste fructose.

Natuurlijke suikers bevatten tenminste wat nutriënten. Geraffineerde suikers echter, hebben geen voedingswaarde.

Geraffineerde suiker onttrekt ook ook kostbare vitamines en mineralen aan uw lichaam. Om bewerkte suiker te metaboliseren, gebruikt het lichaam een deel van de opgeslagen voedingsstoffen (zoals magnesium) om enkele van de vrijgekomen toxinen (toxische metabolieten) te neutraliseren. Deze metabolieten vernietigen het ademhalingsproces van cellen.

Geraffineerde suiker veroorzaakt ook een dramatische stijging van het bloedsuikerspiegel in het lichaam. En dit wederom leidt tot energie ineenstortingen.

Nog erger; geraffineerde suiker is een neurotoxine. Suiker veroorzaakt neurodegeneratieve ziekten, vroegtijdige dood door hart-en vaatziekten , kanker, auto-immuunziekten, verminderde hersenfuncties  , diabetes, osteoporose, nierproblemen, tandbederf, leverziekte, obesitas en depressie. Meer nadelen leest u hier.

Natuurlijke suikers in voedingsmiddelen bevatten mineralen en vitaminen, die het lichaam helpen het "zoet" beter te metaboliseren. Dit is de reden waarom honing en ahornsiroop (in geringe hoeveelheden) gezond is. Pure (raw) biologische honing bevat meer dan 80 gezonde stoffen en er zijn 34 gezonde stoffen in echte ahornsiroop. Zij bieden een scala aan voedingsstoffen en een zoete smaak.

Het zoete gif

Het slechtste suiker dat u kunt eten is sucrose of high fructose corn syrup (Glucose-fructosestroop). Beide zijn geraffineerde suikers. Fructose, bevat nog een aantal vitaminen en mineralen, maar geraffineerde suiker, vaak onder het mom van vele misleidende namen, is puur ongezond.

De voedingsindustrie misleidt echter de consumenten. Bedrijven geven hun producten met toegevoegde suiker, gezonder weer dan dat ze werkelijk zijn. In veel gevallen, voegen ze zelfs suiker toe aan overigens gezonde voeding en misleiden de klanten er over. Het zit niet alleen in frisdranken en snacks.Toegevoegde suiker zit in alles, van brood tot salade dressing en zelfs bevroren voeding.

High fructose corn syrup (Glucose-fructosestroop) is een grote boosdoener. Een andere schadelijke suiker, sucrose, heeft vele namen om de consumenten te misleiden. Als het aan de fabrikanten ligt verbergen ze het liefst schadelijke stoffen zoals GMO's, MSG, zoetstoffen, kleurstoffen etc. voor de consumenten. Daarom staan ze soms niet eens vermeld op de verpakking. Hieronder enkele namen voor sucrose:

     α-D-glucopyranoside
     β-D-fructofuranosyl
     β-D-fructofuranosyl
     α-D-glucopyranoside
     Amerfond
     Bietsuiker
     Rietsuiker
     Suiker banketbakker
     D-Sucrose
     Kristalsuiker
     Microse
     Rock candy
     Sacharose
     Saccharum
     Suiker
     Witte suiker
     D - (+) - Sucrose
     D - (+) - Saccharose
     α-D-glucopyranosyl
     β-D-fructofuranoside
     β-D-Fructofuranoside
     α-D-glucopyranosyl
     (α-D-Glucosido) -β-D-fructofuranoside
     Fructofuranoside
     α-D-glucopyranosyl
     β-D; glucopyranoside
     β-D-fructofuranosyl
     NCI-C56597
     Tafelsuiker
     (+) - Sucrose
     NSC 406942

Lichaam maakt overuren

Wanneer u geraffineerde suiker consumeert, metaboliseert uw lichaam het anders dan natuurlijke suiker die in plantaardige voedingsmiddelen aanwezig is. Zodra u geraffineerde suiker tot zich neemt, overspoelt glucose uw bloedbaan. Dit zorgt voor stress in het lichaam omdat het lichaam probeert het glucose niveau terug te brengen. Vooral de alvleesklier wordt moe en gestrest. Als u te veel suiker blijft eten, begeeft de alvleesklier het en krijgt u diabetes of andere chronische gezondheidsproblemen.

Het lichaam is ontworpen om suikers af te breken in echt voedsel, maar niet de chemische, geraffineerde, synthetische versies van suiker. Volle granen en vruchten die suiker bevatten, zijn niet dodelijk. Geraffineerde suiker is dat wel. Deze suikers beroven uw lichaam van voedingsstoffen en mineralen, belasten uw organen, beschadigen uw hersenen, en laten u uitgeput, versleten, en depressief achter.

Suiker geen primaire levensbehoefte, groente en fruit wel

Hoe vermindert u suikerconsumptie?

Consumeer geen bewerkte voedingsmiddelen. Drink water in plaats van frisdrank. Maak met een blender of keukenmachine zelf uw vruchtensap en andere voedingsmiddelen. Daarmee heeft u betere voeding met meer smaak en vermijdt u ook nog eens schadelijke ingrediënten. Eet groente en fruit in plaats van zoete repen en snacks. Indien u veel naar een zoete snack verlangt kunt u ook pindakaas of amandel boter met een stuk fruit eten. Dankzij de eiwitten zult u de natuurlijke suikers nog beter metaboliseren. Neem gezonde snacks in plaats van junk food, als u in de namiddag honger krijgt.

Voor meer energie kunt u s'ochtends ook meer eiwitten eten. Dit reguleert de glucosespiegels gedurende de dag en vermindert het verlangen naar suiker. Verrassend genoeg is gapen ook goed voor een energie boost, het koelt de hersenen af en zorgt voor meer zuurstof in het lichaam.




Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 1, 2016

Waar zitten er veel pesticiden in?

Pesticiden worden op groente & fruit gespoten om insecten te doden. Pesticiden zijn echter helaas niet alleen schadelijk voor insecten maar ook voor mensen.
Bestrijdingsmiddelen veroorzaken bij direct contact huidziekten en vergiftigingssymptomen. En bij consumptie leidt het tot kanker, genetische schade, misvormingen en afwijkingen bij pasgeborenen, Alzheimer, dementie, neurologische aandoeningen (zoals Parkinson), celdood, en ADHD. Bovendien veroorzaakt het vruchtbaarheidsproblemen bij mannen. 

Dus zorgvuldig wassen voor het eten, en het liefst biologisch eten. Gelukkig eten steeds meer mensen gezonder. Dit dwingt de markt ook over te stappen op gezondere producten. Het zijn overigens vooral de boeren zelf die het meeste risico lopen door pesticiden die ze op groente en fruit sproeien. Door geen pesticiden te gebruiken worden ze niet alleen zelf gezonder maar helpen ze ook nog eens de rest van bevolking.

Hoe meer, des te slechter

Biologisch is gezonder, maar het is nog steeds iets duurder. Indien u niet veel geld heeft kan het nuttig zijn om te weten welke gewassen veel en welke weinig pesticiden bevatten. Dan weet u wat u in ieder geval organisch moet kopen en kunt u ook de conventionele groente en fruit kopen die weinig pesticiden bevatten.

De Environmental Working Group onderzoekt jaarlijks de hoeveelheid pesticiden op groente en fruit in Amerika. Hieronder de top 10 meest bespoten gewassen:
 1 Aardbeien
 2 Appels
 3 Nectarines
 4 Perziken
 5 Selderij
 6 Druiven
 7 Kersen
 8 Spinazie
 9 Tomaten
10 Paprika

Hieronder de minst giftige soorten:
 1 Avocado's
 2 Maïs
 3 Ananas
 4 Kool
 5 Erwten
 6 Uien
 7 Asperge
 8 Mango's
 9 Papaja
10 Kiwi

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tussen juli 2013 en juni 2015 onder 8.400 partijen groenten en fruit onderzocht. Ongeveer 97% van het fruit en groenten in Nederlandse winkels voldoet aan de wettelijke eisen voor wat betreft de toegestane aanwezigheid van resten van bestrijdingsmiddelen, aldus het rapport. De NVWA is echter niet onafhankelijk en heeft er belang bij de zaken goed voor te stellen. Bovendien betekent het voldoen aan wettelijke vereisten nog niet dat het ongevaarlijk is.

Ogenschijnlijk gezonde voeding kan toch schadelijk zijn

Tips:

 

- Probeer organisch te eten.
- Onderzoek of de groente en fruit die u wilt kopen residuen bevat.
- Het beste is natuurlijk om zelf groente/fruit kweken. Dan bent u ook minder afhankelijk en weet u zeker wat u eet.
- Wees voorzichtig bij geïmporteerde goederen. De meeste overschrijdingen werden gevonden op producten van buiten de Europese Unie, zoals Zuidoost-Azië, Dominicaanse Republiek, Suriname, Colombia en Egypte, aldus de NVWA.
- Koop seizoensgebonden en regionale producten. Groenten en fruit, die rustig kan rijpen bevatten minder pesticiden. Voedingsmiddelen die lang bewaard en vervoerd worden bevatten meer schadelijke stoffen.
- Was niet biologische groente en fruit een paar seconden onder lopende water. Maar was het, afhankelijk van de groente of fruit, niet te lang, zodat het water de vitaminen en mineralen niet wegspoelt. Appelen en peren moeten niet geschild worden om te voorkomen dat waardevolle ingrediënten verloren gaan.
- Was, na het schillen van citrusvruchten, bananen en mango's uw handen voordat u het fruit eet. Anders, kunt u residuen van bestrijdingsmiddelen op het vruchtvlees overbrengen. U kunt het ook wassen en wrijven , voor het schillen. Hiermee voorkomt u ook dat de residuen van bestrijdingsmiddelen op de huid terechtkomen.
- De markering van "onbehandeld" (bijvoorbeeld bij citrusvruchten) betekent gewoon dat na de oogst er geen fungiciden zijn gebruikt. Heeft u schillen van bijvoorbeeld citroenen of sinaasappelen nodig, koop dan biologisch.
- Snij ongeschilde bananen niet met een mes in stukjes , anders residuen kunnen residuen worden overgedragen .
- Verwijder de buitenste bladeren bij salade.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache