Sunday, July 8, 2018

Juicen

Vindt u het moeilijk om voldoende groenten te eten? Het maken van sap zou de oplossing kunnen zijn. Vers sap zit vol met microvoedingsstoffen waar veel mensen een tekort aan hebben. Als u vers gemaakte groene sap drinkt, is het bijna alsof u een intraveneuze infusie van vitaminen, mineralen en enzymen ontvangt, omdat ze rechtstreeks in uw systeem gaan zonder te worden afgebroken.

Meteen sap drinken na het wakker worden, kan u (slechts binnen 20 minuten) een natuurlijke energie boost geven, zonder toevlucht te hoeven nemen tot stimulerende middelen zoals koffie.

Waarom is juicen gezond?


- Juicen helpt u alle voedingsstoffen uit de groenten te absorberen omdat de voedingsstoffen rechtstreeks in uw lichaam gaan zonder te hoeven worden afgebroken. Dit is belangrijk omdat de meesten van ons een aangetaste spijsvertering hebben. Dit beperkt het vermogen van het lichaam om alle voedingsstoffen uit de groenten te absorberen. 

Groene sap kan ook lekker zijn

- Door sap te drinken kunt u, op een efficiënte manier, een grote hoeveelheid groenten consumeren. Het wordt geadviseerd om zes tot acht porties groenten en fruit per dag te eten, maar zeer weinigen doen dat ook. Juicen is een eenvoudige manier om uw dagelijkse behoeften binnen te krijgen.
       
- U kunt een grotere verscheidenheid aan groenten toevoegen aan uw dieet. Veel mensen eten elke dag dezelfde salades of groenten. Dit is in strijd met het beginsel van de regelmatige voedsel rotatie en verhoogt de kans op het ontwikkelen van een allergie voor een bepaald voedingsmiddel. Met juicen kunt u een grote verscheidenheid aan groenten die u normaal gesproken niet eet, consumeren.

- Sap bevordert gewichtsverlies. Door sap te drinken verhoogt u de inname van voedingsstoffen, terwijl de totale inname van koolhydraten verminderd wordt.
       
- Boost het immuunsysteem met geconcentreerde fytochemicaliën. Sap bevat ook biofotonische lichtenergie om het lichaam te revitaliseren.
       
- Verhoogt uw energie. Als het lichaam een overvloed aan voedingsstoffen heeft en uw pH optimaal uitgebalanceerd is, voelt u zich energiek. Omdat het sap onmiddellijk door het lichaam kan worden gebruikt, kunt u de energie kick vrijwel direct voelen.
       
- Ondersteunt de gezondheid van de hersenen.

Groene sap


Gebruik het liefst geen fruit. Vruchten bevatten veel calorieën en suiker (fructose). Gebruik (biologische) groene groenten - spinazie, selderij, boerenkool, enz. Veel mensen houden echter niet van de kleur en de smaak van groene sap. U kunt de smaak verbeteren door het toevoegen van bijvoorbeeld  limoenen/citroenen, cranberry's of verse gember.


Sommige slow juicers zien er ook mooi uit


Er zijn vele verschillende soorten juicers. Kies voor een slow juicer. Hoe langzamer het sap wordt geëxtraheerd, des te meer voedingsstoffen er behouden blijven.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, June 17, 2018

Sunday, May 13, 2018

Glutathion houdt jong en voorkomt ernstige ziekten

Onderzoekers van de Oregon State University hebben vastgesteld dat glutathion, de toxische stress van het dagelijkse leven helpt te weerstaan. Ze constateerden ook dat de glutathion niveaus met de leeftijd afnemen en hierdoor vele leeftijd gerelateerde gezondheidsproblemen ontstaan.

Het onderzoek biedt niet alleen diepgaande inzicht in waarom de gezondheid afneemt met de leeftijd, maar komt ook met de stof die sommige toxische processen kan voorkomen. Een verslechtering van het ontgiftingsmechanisme veroorzaakt hart- en vaatziekten, diabetes en kanker (enkele van de belangrijkste doodsoorzaken in de ontwikkelde wereld).

De chemische structuur van glutathion, een antioxidant die cellulaire schade voorkomt

Glutathion is een zeer belangrijke antioxidant en is waarschijnlijk een van de oudste antioxidanten. Het is een hele belangrijke stof om te ontgiften van externe invloeden, luchtverontreiniging, zware metalen, medicijnen en vele andere giftige stoffen.

Tory Hagen, hoofdauteur van het onderzoek: "Al enige tijd weten we dat glutathion een sterke anti-oxidant is, maar deze studie met dieren laat zien dat cellen van jonge dieren veel beter tegen stress bestand zijn dan die van oudere dieren. Bij jonge diercellen,veroorzaakt stress niet een hele snelle verlies van glutathion. De cellen van oudere dieren, daarentegen, worden snel ontdaan van glutathion en sterven twee keer zo snel wanneer ze blootgesteld worden aan stress."

De onderzoekers ontdekten ook dat een andere stof, N-acetyl-cysteïne (NAC), de handhaving van glutathion niveaus ondersteunt en daarmee het verouderingsproces vertraagt.


Hoge glutathion niveaus kunnen dus ons lichaam beter ontgiften en vele gezondheidsproblemen voorkomen. Vooral ouderen dienen hun glutathion niveaus regelmatig aan te vullen.  

Met onze Liposomale Vitamine C met Glutathion krijgt u niet alleen vitamine C. U houdt ook nog eens uw glutathion niveau op peil. Bovendien wordt Liposomale Vitamine C met Glutathion beter door het lichaam geabsorbeerd en is het ook nog eens veel effectiever en goedkoper dan normale vitamine C.

Een echte powerhouse !




Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, March 25, 2018

Angst en paniekaanvallen komen steeds vaker voor

Ongeveer een op de zes mensen boven de 18 jaar, heeft last van angststoornissen (algemene angststoornis, sociale angst en paniekstoornis). Angst heeft depressie ook ingehaald onder studenten.

Oorzaken van angst

Terwijl genetica, chemie van de hersenen, persoonlijkheid en gebeurtenissen een rol spelen bij de ontwikkeling van angststoornissen, is stress een belangrijke trigger. Publieke keuring is zeker een reden tot verhoogde stress, maar zowat elke vorm van stress kan bijdragen aan angst en paniekaanvallen.

Paniekaanvallen maken het leven lastig

Angst is een normale reactie op stress, maar bij sommige mensen wordt de angst overweldigend en moeilijk te verwerken en beïnvloedt angst het dagelijkse leven.

Andere factoren die kunnen bijdragen aan angst en paniekaanvallen zijn mobiele telefoon gebruik (elektromagnetische velden en stralingen), levensmiddelenadditieven (kleurstoffen, GGO's en glyfosaat etc) , kunstmatige zoetstoffen, darmaandoeningen, voedingstekorten, overmatige suiker, verkeerde ademhaling en blootstelling aan gifstoffen zoals schimmel.

Paniekaanvallen

De onderstaande ademhalingsoefening kan angst en paniekaanvallen beteugelen. Het zorgt voor een rustige ademhaling, verminderde angst en meer ontspanning.

- Neem een kleine adem door de neus, een kleine adem uit; Houd uw neus vijf seconden vast om uw adem in te houden. Laat het dan los om de ademhaling te hervatten.
- Adem normaal voor 10 seconden.
-  Herhaal dit meerdere malen: kleine adem in door uw neus, kleine adem uit; houd uw adem gedurende vijf seconden in, dan weer voor 10 seconden normaal ademen.

Of ga buiten wat wandelen, luister naar de natuur geluiden of kalmerende muziek of verricht wat lichamelijke activiteiten/sporten.

Behandeling

Gelukkig zijn er vele behandelingsmogelijkheden. Enkele van de meest effectieve behandelingen zijn ook de veiligste en goedkoopste, en zonder medicijnen.

Relaxen en goed ademen voorkomen aandoeningen

Veel scholen pakken het probleem aan met high-tech oplossingen: de student houdt videoconferenties met een therapeut. Voorkomen is echter beter dan genezen. U kunt daarom beter de oorzaken bestrijden !



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, March 4, 2018

Chemische stoffen verlagen vitamine D-niveaus

Blootstelling aan bisfenol A (BPA) en andere hormoonverstorende chemicaliën (EDC's) kan vitamine D niveaus in de bloedbaan verminderen, aldus een nieuwe studie. Het is de eerste studie die een verband tussen EDC blootstelling en vitamine D niveaus vindt in een grote groep volwassenen.

EDC's zijn (mengsels van) chemische stoffen die ongezond zijn omdat ze  interfereren met hormonen in het lichaam. Meer dan 1.300 onderzochte studies vonden links tussen blootstelling aan chemische stoffen en gezondheidsproblemen, zoals onvruchtbaarheid, obesitas, diabetes, neurologische problemen en hormoon-gerelateerde kankers.

Schadelijke chemicaliën

Lauren Johns een promovendus aan de Universiteit van Michigan School of Public Health (USA):"Bijna elke persoon wordt blootgesteld aan BPA en een andere hormoonontregelende chemische stoffen/ftalaten, zodat de kans dat deze stoffen ook maar enigszins de vitamine D niveaus verminderen, grote gevolgen voor de volksgezondheid heeft. Vitamine D speelt een grote rol bij het handhaven van de bot- en spier gezondheid. Bovendien zijn lage vitamine D niveaus verbonden met tal van aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker."

EDC's zijn wijdverspreid en komen voor in veel producten. Er zijn meer dan 85.000 geproduceerde chemicaliën, waarvan er duizenden EDC's kunnen zijn. BPA, een bekende EDC, is vaak in kunststoffen en andere consumentenproducten te vinden. Andere hormoonontregelende chemische stoffen/ ftalaten zijn te vinden in persoonlijke verzorgings-/ cosmetica producten, kinder producten, voedselverpakkingen en medische slangen.

De studie onderzocht de gegevens van 4667 volwassenen, die deelnamen aan eerdere onderzoeken.  De deelnemers verstrekten bloedmonsters zodat hun vitamine D-spiegel gemeten konden worden. Om de EDC blootstelling te meten, werd de urine van de deelnemers geanalyseerd voor achtergelaten stoffen nadat het lichaam ftalaten en BPA had gemetaboliseerd.

De studie wees uit mensen die werden blootgesteld aan grotere hoeveelheden ftalaten doorgaans minder vitamine D in de bloedbaan hebben. De link was het sterkst bij vrouwen. Er is ook een verband tussen blootstelling aan hogere BPA niveaus en verminderde vitamine D bij vrouwen, hoewel de relatie niet statistisch significant was bij mannen.

De zon: voor mens en natuur op de ideale afstand tot de aarde gezet

Zonlicht is de belangrijkste bron voor vitamine D. Helaas schijnt op veel plaatsen de zon niet altijd en krijgen mensen te weinig zon, vooral in de winter. Alsof dat niet genoeg was, is het niet zo makkelijk om blootstelling aan chemische stoffen te vermijden en worden lage vitamine D-niveaus nog verder verlaagd. Veel mensen hebben dan ook een groot tekort aan vitamine D. Daarom kan het nuttig zijn om vitamine D supplementen te gebruiken.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache 

Sunday, February 18, 2018

Laatste kans om MMS2 te bestellen

http://mmswinkel.com/mms2_miracle-mineral-solution-two_capsules.htm



Na MMS1 mogen we op last van Big Pharma binnenkort ook geen MMS2 meer aanbieden. 

Momenteel is er nog slechts een kleine voorraad MMS2.


Indien u nog MMS2 wilt hebben moet u het dus snel bestellen.

Sunday, February 11, 2018

Waarom geven we over?

Braken is een natuurlijke reflex, een vorm van bescherming. Als u besmette of giftige voeding consumeert, beschermt het lichaam zich door over te geven. U kunt daarbij eerst misselijkheid ervaren, oftewel het onaangename gevoel dat u gaat overgeven.

Braken verwijst naar het onvrijwillige legen van uw maaginhoud door de mond. Misselijkheid en braken zijn geen ziekten, maar zijn symptomen van een onderliggende gezondheidstoestand.

Het wordt vaak veroorzaakt door een virus, zoals het norovirus, maar braken kan ook veroorzaakt worden door bacteriën, parasieten, voedselvergiftiging, de reisziekte, zwangerschap, reflux en zelfs stress.

Overgeven is meestal niet zo gevaarlijk

Het braken bestaat uit 3 fasen:


1. Misselijkheid, zweten en speekselvloed. Het parasympatisch zenuwstelsel beschermt dmv overmatige speekselvloed het tandglazuur tegen de zure inhoud van de maag. Uw sympathische zenuwstelsel leidt tot zweten en een verhoogde hartslag.
2. Kokhalzen
3. De stapsgewijze uitstoting van de maaginhoud door de mond.

De belangrijkste oorzaken van overgeven


In de meeste gevallen wordt braken veroorzaakt door onderliggende voorwaarden die binnen een paar dagen vanzelf verdwijnen. Hoewel het ongelooflijk onaangenaam kan zijn, is braken niet ernstig (zolang er geen uitdroging optreedt). Top oorzaken zijn: 

Gastro-enteritis (buikgriep)

Norovirussen zijn de belangrijkste oorzaak van gastro-enteritis, verantwoordelijk voor miljoenen ziekten, hospitalisaties en vele sterfgevallen per jaar.

Ze veroorzaken meestal een nare infectie die binnen 24 tot 48 uur na blootstelling leidt tot diarree, buikpijn en braken. Norovirus infectie wordt vaak aangeduid als de "buikgriep", hoewel het niet moet worden verward met influenza, die een infectie van de luchtwegen is.

De symptomen van norovirus infectie kunnen heel slopend zijn, maar de meeste mensen herstellen binnen een paar dagen vanzelf. Degenen die het grootste risico op complicaties lopen (meestal uitdroging) zijn kinderen, ouderen en mensen met een gecompromitteerde immuunsysteem.

Gastro-enteritis komt bij kinderen en ouderen vaker voor

De ouderen in verpleeghuizen en de kinderen in de dagopvang worden vaak het zwaarst getroffen, als gevolg van hun nabijheid met anderen en de uiterst besmettelijke aard van deze virussen. Dit is ook de reden waarom er op cruiseschepen soms norovirus uitbraken zijn.

Voedselvergiftiging

Veel ziekteverwekkers in voedsel kunnen tot braken leiden. Wat voedsel vergiftigingen betreft, komen norovirussen voor bij complexe voedsel van restaurants en winkels. Dit zijn voedingsmiddelen die een aantal ingrediënten bevatten, zodat de specifieke oorzaak niet kan worden vastgesteld.

Kant-en-klare levensmiddelen, zoals salades, sandwiches, ijs, koekjes en fruit, zijn ook riskant. Het eten van elk voedsel dat besmet is met braaksel of ontlasting van een besmette persoon kan tot infectie leiden.

Reisziekte

Elke keer dat uw lichaam op een andere manier beweegt dan wat uw ogen zien, kan reisziekte ontstaan. Uw binnenoor, of vestibulair systeem, is betrokken bij beweging en evenwicht. Dit systeem registreert de beweging, zoals wanneer u in een auto of op een schip bent, en verwacht van uw ogen om het te bevestigen.

Wanneer een mismatch of "sensorische conflict" optreedt, bijvoorbeeld wanneer u het rollen van een schip kunt voelen, maar uw ogen suggereren dat u nog steeds in een cabine zit, kan er misselijkheid, braken en duizeligheid (de kenmerken van reisziekte) optreden.

In sommige landen is er weinig hygiëne

Er zijn ook 35 genetische factoren verbonden aan reisziekte, waaronder een aantal die kunnen worden gerelateerd aan misselijkheid (ander onderzoek suggereert dat misselijkheid en braken in verband met de reisziekte kan worden geactiveerd door de zenuwbanen).

Als u weet dat u gevoelig voor reisziekte bent, richt uw ogen op de horizon of een ander vast punt. Als u in een auto bent, rij dan zelf of doe alsof u de bestuurder bent.

Oorontstekingen

Oorinfecties kunnen vloeistof opbouwen in het oor, die uw vestibulair systeem in de war kan brengen en leiden tot misselijkheid en braken.

Zwangerschap

Misselijkheid en braken komen zeer vaak voor in het eerste trimester van de zwangerschap. Dit wordt vaak aangeduid als "ochtendmisselijkheid", maar het kan op elk tijdstip optreden.

Brandend maagzuur

Gastro-oesofageale refluxziekte/brandend maagzuur wordt gekenmerkt door een branderig gevoel afkomstig achter de borstbeen, soms gaand tot in de keel. In sommige gevallen kan deze brandende pijn ernstig genoeg zijn om te worden verward met een hartaanval. U kunt ook een zure smaak in uw mond, frequent boeren en zelfs misselijkheid en braken ervaren.

Ochtendmisselijkheid

Het antwoord op zure reflux is om de natuurlijke maag balans en functie te herstellen. Eet veel groenten en andere hoogwaardige, liefst organische en onbewerkte voedsel (whole foods), en zorg ervoor dat u nuttige bacteriën krijgt door regelmatig gefermenteerde levensmiddelen te consumeren.

Stress

Een stressvolle gebeurtenis kan uw maag letterlijk ziek maken, tot het punt dat u moet overgeven.

Wanneer moet u zich zorgen maken


In de meeste gevallen is braken het resultaat van een buikvirus en wordt u binnen een paar dagen weer beter. Het kan ook te wijten zijn aan een ander zelf-beperkende factor, zoals een lange autorit of een aankomende, stress veroorzakende examen. Bij de volgende verschijnselen en symptomen moet u echter oppassen: 

• Vreemd gekleurde braaksel: Heldergroene braaksel kan worden veroorzaakt door gal, die een blokkade in het spijsverteringsstelsel kan signaleren. Rood of donker gekleurde braaksel kan het gevolg zijn van bloed veroorzaakt door een zweer of andere aandoening.

Stress veroorzaakt vele ziekten

• Projectiel braken bij zuigelingen: Als uw kind krachtig braakt, kan het te wijten aan een maag verstopping (pylorusstenose) zijn.

• Maagpijn: Intense buikpijn, samen met braken en koorts (maar niet diarree) kan een teken zijn van appendicitis zijn.

• Braken na een letsel (zoals een klap op je hoofd of buik): Dit kan een teken van hersenschudding of inwendig letsel zijn.

• Snel na het ontwaken braken: Dit kan een teken zijn van een hersentumor, in het bijzonder indien vergezeld van hoofdpijn.

Overgeven door een virus


De meeste mensen worden op een gegeven moment in hun leven besmet met een braaksel inducerende virus zoals een norovirus. Zorg dan ervoor dat braken (en diarree) niet tot uitdroging leiden, aangezien uitdroging levensbedreigend kan zijn.

Na het overgeven de maag ten minste drie uur volledig laten rusten. Vermijd alles voor de eerste drie uur; water, crackers , etc . Nadat drie uur zijn verstreken en geen verdere braken is opgetreden, langzaam kleine hoeveelheden water nippen. Als dat geen problemen oplevert en u niet meer braakt, kunt u geleidelijk meer water drinken.

Nadat u dit voor 1 of 2 uur zonder problemen heeft gedaan kunt u als laatste, elke (half) uur, kwalitatief hoogwaardige probiotics nemen, totdat uw symptomen verdwijnen.

De reisziekte kan tot ongelukken leiden

Probeer ginger bij de eerste tekenen van misselijkheid

Gember is een van de beste natuurlijke remedies voor misselijkheid (en reisziekte). Gember is een sterke anti-oxidant. Als u bij de eerste tekenen van misselijkheid, gember neemt (in thee of in kleine rauwe stukjes) kan de misselijkheid verdwijnen en kan het braken wellicht zelfs voorkomen worden.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache