Sunday, March 25, 2018

Angst en paniekaanvallen komen steeds vaker voor

Ongeveer een op de zes mensen boven de 18 jaar, heeft last van angststoornissen (algemene angststoornis, sociale angst en paniekstoornis). Angst heeft depressie ook ingehaald onder studenten.

Oorzaken van angst

Terwijl genetica, chemie van de hersenen, persoonlijkheid en gebeurtenissen een rol spelen bij de ontwikkeling van angststoornissen, is stress een belangrijke trigger. Publieke keuring is zeker een reden tot verhoogde stress, maar zowat elke vorm van stress kan bijdragen aan angst en paniekaanvallen.

Paniekaanvallen maken het leven lastig

Angst is een normale reactie op stress, maar bij sommige mensen wordt de angst overweldigend en moeilijk te verwerken en beïnvloedt angst het dagelijkse leven.

Andere factoren die kunnen bijdragen aan angst en paniekaanvallen zijn mobiele telefoon gebruik (elektromagnetische velden en stralingen), levensmiddelenadditieven (kleurstoffen, GGO's en glyfosaat etc) , kunstmatige zoetstoffen, darmaandoeningen, voedingstekorten, overmatige suiker, verkeerde ademhaling en blootstelling aan gifstoffen zoals schimmel.

Paniekaanvallen

De onderstaande ademhalingsoefening kan angst en paniekaanvallen beteugelen. Het zorgt voor een rustige ademhaling, verminderde angst en meer ontspanning.

- Neem een kleine adem door de neus, een kleine adem uit; Houd uw neus vijf seconden vast om uw adem in te houden. Laat het dan los om de ademhaling te hervatten.
- Adem normaal voor 10 seconden.
-  Herhaal dit meerdere malen: kleine adem in door uw neus, kleine adem uit; houd uw adem gedurende vijf seconden in, dan weer voor 10 seconden normaal ademen.

Of ga buiten wat wandelen, luister naar de natuur geluiden of kalmerende muziek of verricht wat lichamelijke activiteiten/sporten.

Behandeling

Gelukkig zijn er vele behandelingsmogelijkheden. Enkele van de meest effectieve behandelingen zijn ook de veiligste en goedkoopste, en zonder medicijnen.

Relaxen en goed ademen voorkomen aandoeningen

Veel scholen pakken het probleem aan met high-tech oplossingen: de student houdt videoconferenties met een therapeut. Voorkomen is echter beter dan genezen. U kunt daarom beter de oorzaken bestrijden !



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.