Sunday, September 23, 2018

Bio Lipo News: Beste supplementen voor botten

Uw botten bieden meer dan alleen structurele ondersteuning van het lichaam en helpen bij het bewegen, lopen en rennen. Ze slaan belangrijke mineralen op zoals calcium, fosfor en magnesium; ze beschermen de vitale organen (hersenen, hart, longen) tegen schade en produceren witte en rode bloedcellen, integraal voor de immuniteit en het transport van zuurstof naar de weefsels.

Botten zijn gemaakt van levend weefsel en blijven gedurende uw hele leven groeien. Ze worden voortdurend afgebroken en geregenereerd met behulp van gespecialiseerde cellen, de osteoblasten en osteoclasten.

De beste tijd om piekbotmassa te verkrijgen (maximale hoeveelheid botten) is de kindertijd en adolescentie. Na uw 30stee verliest u echter meer botmassa dan u aanmaakt. Dit kan leiden tot osteoporose - dunner worden of verzwakken van botten die u vatbaar maken voor fracturen en verwondingen. Veel factoren  dragen bij aan dit botverlies als u ouder wordt: onvoldoende inname van voedingsstoffen, genetica, onvoldoende beweging en verminderde hormoonniveaus.



Het bouwen van gezonde botten gedurende uw hele leven is de sleutel tot het verminderen van het botverlies en het voorkomen van osteoporose. Vitamines en mineralen zijn belangrijk. Calcium is het belangrijkste, maar u heeft ook andere voedingsstoffen nodig om calcium te helpen zijn werk te doen en om een ​​gezond skeletstelsel te behouden.

Wat is goed voor uw botten?


1. Calcium

Calcium is een bouwsteen van botten en is het meest voorkomende mineraal in het lichaam. Meer dan 99% van het totale aanwezige calcium in het lichaam wordt opgeslagen in de botten en tanden.

2. Vitamine D

Vitamine D is een van de populairste supplementen voor botten. U heeft Vitamine D nodig om calcium te absorberen dat u via voedsel of supplementen consumeert.

3. Magnesium

Magnesium helpt calcium te absorberen en te gebruiken. En het werkt samen met Vitamine D en PTH om calciumniveaus te reguleren.

4. Vitamine K2

Uw lichaam heeft Vitamine K2 nodig voor veel functies, waaronder het juiste gebruik en de regulering van calcium in het lichaam. Vitamine K2 zorgt ervoor dat het calcium dat beschikbaar is naar weefsels gaat die het nodig hebben, zoals botten en tanden. Het voorkomt ook dat calcium plekken bereikt waar het gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Meer info: Best Supplements for Your Bones

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.