zaterdag 10 augustus 2013

Medicijnen maken moe

Volgens de National Pharmaceutical Association veroorzaken meer dan 150 veel voorgeschreven medicijnen het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS). Het zijn vooral medicijnen voor depressie, hypertensie en hormoonvervanging. 

Medicijnen, vele bijwerkingen

De volgende medicijnen kunnen tot CVS leiden; u voelt zich dan voortdurend moe, prikkelbaar en zwak:

SSRI's - Selective Serotonin-Reuptake Inhibitors, zoals Seroxat en Prozac, Zoloft en Lexapro. Deze mind control medicijnen veroorzaken ook gewelddadig gedrag zoals moord en zelfmoord.
Tricyclische antidepressiva zoals Norpramin of Tofranil die doorgaans in veel lagere doses kunnen worden voorgeschreven of volledig stopgezet kunnen worden.
Algemene antidepressiva zoals Wellbutrin of Effexor die teveel worden voorgeschreven. Sommige artsen geven Wellbutrin zelfs voor gewichtsverlies!
Verschillende soorten anti-hypertensie medicijnen zoals lisinopril die wellicht overbodig zijn.

Daarnaast veroorzaken ook statines, benzodiazepines, protonpompremmers, antihistaminica, antipsychotica, antibiotica en diuretica chronische vermoeidheid.

Artsen weten niet precies hoe CVS ontstaat. Ze hebben dus geen specifieke medicijnen die ze voor kunnen schrijven. Veel van de medicijnen die ze momenteel er tegen voorschrijven, zorgen ervoor dat het nu juist vaker voorkomt.
CVS zou een immuunstoornis kunnen zijn die verholpen zou kunnen worden door natuurlijke therapieën die een ​​gezonde immuunsysteem bevorderen, zoals het ondersteunen van een gezonde darmflora. Of het zou bestreden kunnen worden met een verhoogde consumptie van belangrijke fytonutriënten die de immuniteit versterken, met eenvoudige dingen zoals vitamine C.

Enkele veel voorkomende redenen waarom u zich vermoeid kunt voelen:

- Emotionele onrust
- Te veel proberen te doen
- Gebrek aan goede nachtrust
- Geen inname van benodigde voedingsstoffen die onze hormonen en slaap reguleren.
- Gebrek aan lichaamsbeweging
- Depressie of eenzaamheid
- Het ontbreken van een goede hydratatie - we moeten meer water drinken.
- Candida overgroei


Chronische vermoeidheid is moeilijk te behandelen

Andere redenen kunnen zijn:

- Ijzer-arme bloed (anemie) - Gemakkelijk te behandelen met het verhogen van de consumptie van donkere bladgroenten, eieren, oesters, mosselen, coquilles, of artisjokken.
- Hypothyreoïdie - Natuurlijke remedies omvatten het verhogen van de inname van eiwit of volledige keten aminozuren, het verminderen van geraffineerde koolhydraten en eenvoudige suikers, stoppen met het eten van GMO soja -die schade kunnen veroorzaken aan het endocriene systeem en uw schildklieren- en het eten van gezonde vetten zoals olijfolie of ghee. Hier zijn nog eens 7 remedies, waaronder Jodium, dat door Jim Humble wordt aanbevolen (dagelijks 50-100 mg). U kunt ook Protocol 1000 gebruiken. 
- Diabetes - In veel gevallen verholpen door wijzigingen in de voeding.
- Hartaandoeningen - aanzienlijk verlaagd met het elimineren van stress, roken, en door aanpassingen aan het dieet.

Het is wellicht mogelijk om chronische vermoeidheid te genezen door de onderliggende oorzaken te behandelen, in plaats van het te behandelen als een overkoepelende algemene ziekte.

Gebruik dus geen medicijnen, in ieder geval niet de boven genoemde medicijnen, maar MMS. Medicijnen hebben vele bijwerking en kunnen dus aandoeningen zoals chronische vermoeidheid veroorzaken, die moeilijk te behandelen zijn.

De Big Pharma bagatelliseert altijd de bijwerkingen van medicijnen. Zo constateerden onderzoekers van de Stanford Medical School dat medicijnen 5 keer meer schadelijke bijwerking hebben, dan dat is aangegeven door de fabrikanten. Zij onderzochten 1332 medicijnen. Het gemiddelde, door de fabrikanten opgegeven aantal bijwerkingen van een medicijn bedroeg 69. Maar de onderzoekers constateerden dat een medicijn gemiddeld maar liefst 329 bijwerkingen heeft !!

Bovendien kan ook een combinatie van medicijnen gevaarlijke extra bijwerkingen veroorzaken. Zo leidt bijvoorbeeld de combinatie van het antidepressivum "Paxil" en het cholesterolverlagend medicijn "Pravachol"  tot een onverwachte toename van de bloedsuikerspiegel, terwijl het afzonderlijk gebruik van die medicijnen niet die bijwerking heeft.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het ook goed om altijd de MMS onderhoudsdosering te gebruiken om ziekten te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.