zondag 28 juni 2015

Water houdt u gezond en fit

We kunnen niet zonder water leven ! Gehydrateerd blijven is een van de belangrijkste manieren om gezond te blijven en een goede lichaamsgewicht te onderhouden, maar de meesten van ons zijn uitgedroogd zonder het te beseffen.

Zonder voldoende water in uw lichaam, worden de cellen overbelast, kan uw huid zich niet ontgiften en werken uw blaas en nieren niet goed meer. U voelt zich dan moe en eet dan ook meer. Gehydrateerd blijven is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om gezond te blijven.

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Als u dorst heeft, is uw lichaam waarschijnlijk al onvoldoende gehydrateerd. Als u er een gewoonte van maakt om na het opstaan allereerst water te drinken blijft u beter gehydrateerd. Ook gedurende de dag is water drinken belangrijk. Kies indien mogelijk voor puur, schoon, gefilterd water. Zuiver zo nodig uw water. In sommige landen en gebieden kan kraanwater smerig zijn.Zoete drankjes, frisdranken, thee en koffie zijn geen substituten voor zuiver water. Ze hydrateren minder goed. Zowel suiker, zout en cafeïne dehydrateren het lichaam. Als u 's ochtends niet van uw koffie gewoonte af kunt komen, moet u een groot glas water drinken om te zorgen dat u zich niet verder dehydrateert als de zon op komt.

Meer water drinken is een van de veiligste, gezondste manieren om het lichaam te ontgiften. Bovendien voelt u zich verzadigd, als u vaker drinkt. Hierdoor verliest u ook gewicht. Vaak is het zo dat als u honger heeft, dit eigenlijk een signaal van het lichaam is om meer te drinken. Drink dus dan een glas water en eet pas iets wanneer u dan nog steeds honger heeft.

10 voordelen van een goede hydratatie


De volgende lichaamsfuncties vereisen hydratatie. Drink meer water om:

     1. Vermoeidheid te bestrijden - Uw lichaam functioneert minder goed als u uitgedroogd bent. Water is een van de belangrijkste energiebronnen voor het lichaam. Het helpt cellen bij het voltooien van belangrijke enzymatische activiteiten die een goede nachtrust, het herstel van lichamelijke systemen en de productie van voldoende energie ondersteunen.

     2. Hoge bloeddruk te verlagen - Wanneer het lichaam volledig gehydrateerd is, bevat het bloed ongeveer 92% water. Dan kan het bloed vrij door de aders en slagaders bewegen, waardoor hoge bloeddruk en andere cardiovasculaire aandoeningen voorkomen worden.

     3. Allergieën en astma te voorkomen - Wanneer het lichaam uitgedroogd is, creëert het meer histamine (organische nitrous verbindingen die helpen onze immuunrespons te reguleren). Als er te veel histamine circuleert, voelen we ons overbelast, hebben moeite met ademhalen en treden er andere allergische reacties op.

     4. Acne, dermatitis, psoriasis en vroegtijdige veroudering van de huid te verminderen - Met een goede hydratatie, gloeit de huid. Zonder voldoende water kan onze huid zich niet goed ontdoen van giftige stoffen en raakt het dus geïrriteerd, ontstoken en verstopt. Dit leidt tot een groot aantal onsmakelijke gevolgen, variërend van jeuk, mee-eters, roodheid, acne, tot (andere) vlekjes.

     5. Hoge Cholesterol te stoppen - Wanneer het lichaam niet genoeg water heeft gehad, begint het meer cholesterol te produceren, zodat de cellen nog goed kunnen functioneren.

     6. Spijsverteringsstoornissen te elimineren - Water is behulpzaam bij het elimineren en het verminderen van de incidentie van ulcera, een opgeblazen gevoel, gas, gastritis, zure reflux en het prikkelbaredarmsyndroom (PDS). Dankzij water heeft u ook minder vaak last van obstipatie omdat water materie sneller door het darmkanaal laat stromen. Een goed gehydrateerd lichaam zuivert gifstoffen en metabolische afvalstoffen gewoon beter.

     7. Ongewenste bacteriën uit de blaas en de nieren te spoelen - Goed gehydrateerde mensen hebben minder last van blaas- of nierbekkenontsteking omdat water ongewenste microben die proberen zich in deze uitscheidingsorganen te accumuleren, beter weg spoelt. Deze organen zijn, zonder een goede hydratatie, bijzonder gevoelig voor ziekten, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het elimineren van opgeslagen toxines en lichamelijke afval.

     8. Het herstel van gewricht en kraakbeen te versnellen - Het merendeel van de opvulling in ons kraakbeen bestaat uit water. Als we dus niet genoeg water drinken, voelen onze botten stijf en worden onze gewrichten beschadigd. Een goed herstel van het kraakbeen na een training of blessure vereist ook een goede hydratatie.

Klik om te vergroten
     9. Overgewicht te voorkomen - Wanneer onze cellen geen water meer krijgen, kunnen ze niet de energie creëren die we nodig hebben om te functioneren en sturen ze dus een signaal naar de hersenen. Hierdoor eet u meer en krijgt u extra grammetjes. Om dit te voorkomen moet u gewoon gehydrateerd blijven en uw cellen tevreden houden zodat ze geen 'vet signalen' naar de hersenen sturen. 
En als u andere ongezonde "drankjes" door water vervangt helpt dit uiteraard ook om obesitas te voorkomen. Vooral het elke ochtend drinken van wat water met citroen is heel gezond.

     10. Het verouderingsproces te vertragen - Al onze organen hebben grote hoeveelheden water nodig om goed te kunnen functioneren. Als we voor een lange tijd uitgedroogd zijn moet elke cel, orgaan en systeem in het lichaam harder werken en verouderen we dus sneller. Het drinken van voldoende water houdt u dus langer jong.

Nog een tip over flessenwater. Het is minder gezond dan verondersteld wordt en is ongeveer 2000 keer duurder. Als u onderweg bent kunt u het wel eens drinken, maar kies anders voor gezuiverd, gefilterd water.

Als het koud is kunt u ook beter warm of heet water in een mok drinken. Het lichaam hoeft dan minder hard te werken om het water op te warmen. Drink eens wat water met een beetje citroen en zeezout na een training in plaats van sportdranken die vol geraffineerde suiker zitten.

Zonder water geen leven

In de zomermaanden heeft het lichaam meer water nodig en moeten we dus ook meer water drinken. Drink water in plaats van frisdranken. Voeg wat citroen, sinaasappel of komkommer toe. Of laat een kruik met water doordrenkt met kruiden zoals munt, heilige basilicum of salie een nacht in de koelkast staan. Het resultaat is lekker en gezond.

Warm of koud, water drinken is gezond.

http://www.tuurlijkgezond.com/    

Naschrift MMS Winkel: U kunt de MMS1 kit en de MMS2 capsules niet alleen gebruiken voor kwalen en ziektes, maar ook voor het zuiveren van water. MMS is een ware vriend voor uw gezondheid ! Daarnaast kunt u ook Water ontchloring druppels gebruiken om uw water van chloor te zuiveren (indien het aanwezig is).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.