Miskraam wordt gedefinieerd als het spontane verlies van een foetus voor 20 weken zwangerschap. Het komt voor bij ongeveer 15-20% van de zwangere vrouwen, het vaakst bij vrouwen van 35 jaar of ouder. Meer dan de helft van alle miskramen wordt veroorzaakt door abnormaliteiten in de chromosomen van de foetus. Andere factoren die het risico op miskraam kunnen verhogen zijn diabetes, polycystisch ovarium syndroom, obesitas en infecties.
Antibiotica en andere medicijnen hebben vele bijwerkingen |
De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 8702 vrouwen tussen 15 en 45 jaar die een miskraam hadden ondergaan. De controlegroep bestond uit 87.020 vrouwen. Miskraam na antibiotische blootstelling bij vroege zwangerschap werd onder 1.428 (16,4%) vrouwen geconstateerd, tegenover 12,6% in de controlegroep. De onderzoekers zagen dat het gebruik van bepaalde antibiotica in vroege zwangerschap het risico op miskraam verdubbelt. Het gebruik van macroliden (uitgezonderd erythromycine), quinolonen, tetracyclines, sulfonamiden en metronidazole bij vroege zwangerschap was geassocieerd met een verhoogde risico op een miskraam. Nitrofurantoïne, een antibioticum tegen urineweginfecties was niet gekoppeld aan een groter miskraamrisico.
Overigens kunt u, ook als u niet zwanger bent, beter helemaal geen antibiotica gebruiken. Antibiotica zijn ineffectief en schadelijk, net als andere medicijnen. Bovendien heb ben medicijnen, waaronder antibiotica vele bijwerkingen, zoals miskramen.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.