Sunday, October 20, 2019

Hoe ontstaat een kater?

BBC Horizon onderzocht in Engeland de verschillen tussen gematigd en binge drinken. Identieke tweelingbroers dienden als proefkonijnen. Ze dronken beide 21 eenheden alcohol (ongeveer 2 flessen wijn), echter in verschillende tijdsperiodes. De een consumeerde ze allemaal in één nacht, terwijl de andere drie drankjes per dag in een week dronk. De deelnemers werden voor en na de test grondig onderzocht om de effecten te meten. Na een testperiode van een maand werden de resultaten geëvalueerd.
Het onderzoek concludeerde dat consumptie van alcohol heel schadelijk is, ongeacht hoe het wordt gedronken. De dokter was heel verbaasd over hoe ongezond gematigd drinken was, aangezien het binnen de Engelse richtlijnen voor alcoholgebruik was. Bekijk hieronder de BBC uitzending


De gevolgen


Het effect van alcohol op het lichaam hangt af van een aantal factoren zoals geslacht, gewicht en genetische samenstelling. Hoe kleiner u bent, des te hoger de alcoholgehalte in het bloed is. Alcohol is dan ook de oorzaak van huiselijk geweld in vele delen van de wereld, zoals Azië en Latijns-Amerikaanse landen, waar mensen klein zijn. Drank producenten weten dit natuurlijk ook.

Vrouwen, die meer lichaamsvet dan mannen hebben, worden meer beïnvloed door alcohol, omdat alcohol oplosbaar is in vet. Dit is de reden waarom de drink richtlijnen voor vrouwen lager zijn.

Genen spelen een belangrijke rol bij het verwerken van alcohol. Enzymen die alcohol afbreken worden bepaald door de genen. Bij langzaam metaboliserende enzymen, heeft u eerder een ​​kater.

Het lichaam vertelt met een kater dat het problemen heeft alcohol te metaboliseren en dat het worstelt met verhoogde toxiciteit. Blijven drinken verhoogt het risico van leveraandoeningen.

De afbraakproducten van alcohol veroorzaken de meeste biologische schade. De bijproducten worden zelfs geproduceerd wanneer het lichaam alcohol snel genoeg metaboliseert om een ​​ophoping van giftige bijproducten (die de kater veroorzaken) te voorkomen.

Hoe alcohol uw gezondheid ruïneert


Alcohol onderdrukt direct de centrale zenuwstelsel. Dit vertraagt ​​de communicatie tussen hersencellen. Uw limbisch systeem, dat emoties regelt, wordt ook beïnvloed. Dit is de reden waarom alcoholconsumptie remmingen verlaagt.

Alohol stimuleert geweld

De prefrontale cortex, een hersengebied geassocieerd met redenering en oordeelsvorming, wordt langzamer. Dit leidt tot meer impulsief gedrag en een slechte beoordelingsvermogen.

Bij hogere doseringen wordt het cerebellum, dat een rol speelt bij spieractiviteiten, ook beïnvloed (duizeligheid en verlies van evenwicht)

Na een maand treden ook andere gevolgen op:

Alcohol verhoogt de lever stijfheid (hogere risico op levercirrose).

Alcohol vermindert de vorming van herinneringen door ethanol ophoping in de hersenen. Dit is de reden waarom u zich niet kunt herinneren wat u deed toen u dronken was. Bovendien ontstaan er problemen met het geheugen en het leren omdat de hippocampus krimpt.

Alcohol bevordert systemische ontstekingen. De twee broers hadden allebei een aanzienlijke stijging in vijf verschillende inflammatoire markers, maar binge drinken veroorzaakt een dramatischere stijging. Het lichaam reageert op alcohol op dezelfde wijze als het reageert op letsel of infectie.

Alcohol verhoogt de stress van het hart en het risico op cardiomyopathie, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk en beroertes.

Alcohol bloedspiegels pieken twee tot drie uur na het laatste drankje. Dit kan dus midden in de nacht, tijdens slaap, gebeuren. Dit verhoogt het risico op accidentele dood door verstikking in uw eigen braaksel. hartfalen of een beroerte tijdens het slapen.

Een combinatie met roken maakt het nog ongezonder

Alcohol verhoogt aanzienlijk de endotoxine niveaus. Met andere woorden, alcohol veroorzaakt darm schade waardoor bacteriën in de bloedsomloop terecht kunnen komen.

Dit zijn slechts enkele effecten van alcohol. Alcohol beschadigt elke lichaamsdeel en veroorzaakt talloze ziekten zoals een slechte immuunsysteem (hierdoor ontstaan er meer ziektes), pancreatitis en kanker (o.a. in het rectum, de lever, dikke darm, slokdarm, orofarynx, het strottenhoofd en, bij vrouwen, de borst).


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.