zondag 26 oktober 2014

Spiritualiteit vermindert stress, depressie en pijn

In de veeleisende, materialistische, gehaaste en snel veranderende samenleving is er mede dankzij externe manipulatie, veel stress en depressie. Big Pharma bazen proberen die situatie, die ze overigens zelf gecreëerd hebben, te misbruiken door u nog meer medicijnen aan te slijpen die de situatie alleen maar verergeren en de patiënt nog afhankelijker maken.

Spiritualiteit maakt uw leven makkelijker
Echter: the best things in life are free (De beste dingen in het leven zijn gratis). U moet het alleen wel kunnen zien. De mens is zo ontworpen dat het middelen heeft om geestelijke en fysieke "problemen" tegen te gaan.
Wanneer u de menselijke eigenschappen, tekorten, behoeften, de gebeurtenissen in perspectief ziet en uzelf kent, bent u meer ontspannen en minder gevoelig voor externe kunstmatige druk en verwachtingen. Spiritualiteit zoals bidden en meditatie, is de oplossing. Meditatie heeft vele voordelen; het laat u beter focussen op echte belangrijke zaken en verbetert uw gezondheid. Spiritualiteit vermindert o.a. pijn, stress, depressie en hoge bloeddruk. Bovendien is het gratis en heeft het geen bijwerkingen.

Net als vele dingen moeten de voordelen van meditatie zelf ervaren worden om het op waarde te kunnen schatten. Er zijn gelukkig tal van onderzoeken uitgevoerd die bevestigen dat spiritualiteit vele voordelen heeft. Hieronder enkele studies en hun bevindingen.

- Korte spirituele activiteiten verbeteren concentratie en zelf controle.

- Bewustzijnsmeditatie verbetert cognitie.



- Korte dagelijkse spirituele activiteiten van 20 minuten verlichten pijn met 40-57%. Dit werd niet alleen aangegeven door de deelnemers aan het onderzoek maar ook bevestigd door analyse van de MRI scans. Hoe langer ze mediteerden des te groter de voordelen waren.
"Meditatie verminderde zelfs pijn meer dan morfine of andere pijnstillende medicijnen, die pijn doorgaans met 25% verminderen", aldus hoofdonderzoeker Fadel Zeidan.
Zie voor meer info en scans The Journal of Neuroscience

- Spirituele mensen kunnen beter omgaan met stress en emotionele problemen. Bovendien hebben ze meer compassie en kunnen beter associëren met medemensen. Compassie is uiteraard niet verbonden met een specifieke religie of vorm van meditatie/bidden

- Spiritualiteit verandert ook snel genen en veroorzaakt moleculaire veranderingen.

Wetenschap kan echter niet alles, en zeker niet de geest volkomen doorgronden.
Het beste advies: Relax, doe het soms rustig aan en breng wat spiritualiteit in uw leven. Met spiritualiteit leeft u bewuster en intensiever.

Naschrift MMS Winkel:  Stress verzwakt uw immuunsysteem. Naast spiritualiteit, vermindert ook een goede slaap stress aanzienlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.