Sunday, June 12, 2016

Natuurlijke zout is juist gezond !

De conventionele wijsheid is dat zout heel weinig geconsumeerd moet worden om een hogere kans op hartaanvallen, beroertes en een hoge bloeddruk te voorkomen. Dit is alleen ten dele waar; bewerkt zout is ongezond. En keukenzout is zeer bewerkt:
• Bij het raffinageproces worden de magnesium en sporenelementen verwijderd.
 Additieven zoals aluminiumverbindingen worden toegevoegd om het droog te houden.
 Natuurlijke jodium wordt vernietigd. In plaats daarvan vaak kaliumjodide toegevoegd.
• Dextrose wordt toegevoegd als stabilisator. Daardoor verandert de kleur. Om dat weer "recht te zetten" wordt er een bleekmiddel gebruikt.

Bewerkt zout verhoogt het risico op aandoeningen zoals astma, eczeem, alopecia en multiple sclerose (MS). Het veroorzaakt volgens een recente studie ook auto-immuunziekten. Een verhoogd gebruik van keukenzout kan namelijk een groep agressieve immuuncellen genereren die auto-immuunziekten veroorzaken en instand houden. Bij auto-immuunziekten, bestrijdt het immuunsysteem niet de pathogenen, maar valt het juist gezonde weefsel aan.

Natuurlijke zout zoals Himalaya en zee zout daarentegen is goed. Overigens; al het ongeraffineerde, natuurlijke zout, ongeacht de huidige oorsprong, komt oorspronkelijk uit de zee. Zout is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor:
A. Het transport van voedingsstoffen naar en uit onze cellen 
B. De regulering van de bloeddruk, 
C. Het uitwisselen van ionen en nog veel meer. 

Dat geldt echter niet voor tafelzout, die is ontdaan van al zijn mineralen, behalve natrium en chloride. Tafelzout heeft niet dezelfde positieve biologische effecten op ons lichaam als pure, ongeraffineerde zout dat vol met mineralen zit.

Himalayazout is een uitstekende voedingsbron 

Himalaya zout is zeer voedzaam. Het is een zout dat is gevormd gedurende miljoenen jaren in de Himalaya en die zo veel macromineralen, mineralen en sporenelementen bevat dat het een roze kleur heeft. Het kan elke maaltijd voedzaam maken. Fijnkorrelige roze Himalayazout is aan te bevelen.

Voordelen Himalayazout

Rijk aan mineralen - De grootste voordeel van Himalayazout is de dichte concentratie van mineralen. Volgens een spectrale analyse bevat Himalayazout 84 mineralen, elektrolyten en elementen - een duizelingwekkend aantal aangezien er op de aarde slechts 118 elementen bekend zijn. Om deze reden, kan Himalaya zout vrijwel elke mineralentekort opheffen. Bovendien bevat Himalaya zout jodium, magnesium, zink, ijzer en calcium - de meeste mensen hebben een tekort van deze vijf mineralen. Wijdverspreide jodiumtekorten (grotendeels veroorzaakt door de voortdurende bodemerosie) is een bijzonder ernstige zaak, omdat jodium een essentiële rol speelt bij het functioneren van de schildklier die de stofwisseling controleert. Als u meer Himalaya zout toevoegt aan uw eten, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over een jodium tekort.

Natriumgehalte - Himalaya zout is is rijk aan natrium. Hoewel natrium een slechte reputatie heeft vanwege de samenhang met bewerkte voedingsmiddelen, is echte onbewerkte natrium nodig voor ons lichaam. Het helpt bij het reguleren van het bloedvolume en dus de bloeddruk. Tevens helpt het spiercontracties, hart functies en zenuw transmissies te controleren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van natrium ligt tussen 1,500-2,300 milligram voor mannen en vrouwen tussen 9-50 jaar; een theelepel Himalaya zout bevat ongeveer 400 milligram natrium.

Himalaya lampen zijn niet alleen mooi, maar ook gezond

Ontgifting - Hoewel het traditioneel met voedsel wordt gegeten, kunt u Himalaya zout ook gebruiken voor externe detox. U kunt bijvoorbeeld geen betere zout dan Himalaya zout vinden voor een bad; de mineralen en negatieve ionen dringen makkelijk uw huid binnen en doen hun reinigende en ontgiftende werking, voor een verjongde en versterkte huid en geest. Het is eveneens goed voor onze lucht. Het is geen toeval dat bijna alle gerenommeerde zout lampen van Himalaya zout zijn gemaakt; de negatieve ionen binden zich aan positieve ionen in de lucht, neutraliseren het en verlossen het van verontreinigende stoffen.

Andere voordelen onbewerkte zout:

- Zout minimaliseert de effecten van stress door het in stand houden van goede melatonine, serotonine en tryptamine niveaus in de hersenen.
- Het helpt het lichaam voldoende water vaste te houden voor een goede cel hydratatie.
- Zout helpt bij het verwijderen van cellulaire vetzuren, vooral in de hersenen en nieren. Het is dus een alkalizer.
- Zout versterkt uw immuunsysteem.
- Omdat zout in botmateriaal wordt genomen (bij het versterken van botten), kan het osteoporose voorkomen.
- Zout zorgt voor een buffer voor de bloedsuikerspiegel om diabetes te voorkomen. Diabetici gebruiken hierdoor minder insuline.
- Het smaakt beter. Drink veel water bij het consumeren van zout.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, June 5, 2016

Is goed eten alleen, voldoende?

Gezond eten is belangrijk. Maar hebben we dan ook geen supplementen en gezondheidsproducten nodig als we een verscheidenheid van gezond voedsel te eten? Laten we deze vraag vanuit een wetenschappelijk perspectief analyseren.

In de afgelopen decennia is ons milieu grondig veranderd. Er zijn duizenden van verontreinigende stoffen die ons voedsel, lucht en watervoorziening hebben vervuild. Landbouw is mechanischer en intensiever geworden en dit heeft geleid tot de erosie van de bodem. De vervuiling is echter niet overal hetzelfde. De grond in Europa is vervuild, maar in China is het zelfs nog erger. Helaas zijn er ook veel grote,met geld smijtende, Chinese landbouwbedrijven in Afrika die hun investeringen uiteraard terug willen verdienen. In het zogenaamde socialistische maar in werkelijkheid geld gekke China is er weinig respect voor mens en milieu. Het valt dan ook te vrezen voor Afrika. Gelukkig schakelen over de hele wereld meer boeren over op milieuvriendelijkere biologische producten en landbouwtechnieken. Onze wonderbaarlijke planeet met inbegrip van de grond, is zo gecreëerd dat het zich kan herstellen van schade (indien de vervuiling stopt) Het heeft alleen wat tijd nodig.

De meeste van ons hebben spijsverteringsproblemen

Er zijn overigens ook andere redenen die supplementen zinvol maken:


1    Een afname van de bodem diversiteit en kwaliteit, die tot een daling van nutriëntendichtheid in voedingsmiddelen leidt.
2    Een belangrijke daling van de diversiteit van geconsumeerde plantensoorten
3    Een toename van de blootstelling aan verontreinigende stoffen
4    Gebruik van medicijnen zoals antibiotica, geboortebeperking, etc.
5    Een grote toename van chronische stress en angst
6    Een afname van slaapkwaliteit en duur
7    Een afname van de tijd, buiten doorgebracht (activiteiten buitenshuis)
8    Meer zittend doorgebrachte tijd

Vanwege deze redenen is het zeer moeilijk om alle benodigde vitaminen en mineralen vanuit ons voedsel te verkrijgen. Een belangrijke reden waarom mensen een tekort aan voedingsstoffen hebben is vanwege de slechte en incomplete spijsvertering. Daardoor treedt er verlies van vitaminen en mineralen op wanneer het lichaam het afval van het spijsverteringsstelsel afvoert. Aangezien deze voedingsstoffen als brandstof voor uw lichaam dienen, werken uw organen niet op 100%. Als gevolge hiervan ontstaan er klachten zoals vermoeidheid, constipatie, schildklierproblemen, hoofdpijn/migraine en slapeloosheid. Medicijnen en amalgaamvullingen (kwik) maken de absorptie en vertering van voedingsstoffen alleen nog maar moeilijker. Vooral voor mensen met spijsverteringsproblemen is juicen (verse groentesap) dan ook heel nuttig.


De bereiding kost veel tijd maar het loont

De voedingswaarde van groente en fruit zijn gedaald. Maar dat wil nog niet zeggen dat we over moeten stappen op bewerkte voedingsmiddelen. Integendeel, we moeten gezond blijven eten en als het kan ietsjes meer. Zelfs dit is echter in veel gevallen niet voldoende en kunnen gezondheidsproducten een welkome uitkomst bieden.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 29, 2016

Cocktail van giftige medicijnen: polyfarmacie

Farmaceutische bedrijven zijn er niet om u gezond te maken. Zij stimuleren, met hun dure giftige gepatenteerde medicijnen, ziekten, om u langdurig ziek te maken en te laten sterven. Medicijnen genezen ziektes niet, ze camoufleren alleen de onderliggende oorzaken.

Daarnaast hebben medicijnen vele gevaarlijke bijwerkingen. Bovendien kan ook een combinatie van medicijnen, polyfarmacie, gevaarlijke extra bijwerkingen veroorzaken. Dit is vooral het geval bij oudere mensen. Polyfarmacie is het gebruik van vijf, zes of meer medicijnen of voedingssupplementen. Naarmate mensen ouder worden, degenereert het lichaam. Helaas gebruiken oudere mensen dan ook meer schadelijke medicijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ouderen op polyfarmacie, dan niet lang leven.

En dit is nog in een best case scenario. In werkelijk hebben veel ouderen die meerdere medicijnen gebruiken, vanwege hun ouderdom, problemen met de verschillende doses en gebruikstijdstippen.

Big Pharma ziet het graag

Een recente onderzoek van Dr. Qato, toont aan dat het polyfarmacie probleem, mede door de vergrijzing, groeit. In 2012 was dat 10% in Nederland. Bij senioren loopt dit op tot 1 op de 3 gebruikers van geneesmiddelen.  In de VS zijn 14% van de mensen polyfarmaciepatiënt. Mensen tussen 62-85 jaar gebruiken vaak een combinatie van antiplatelets, anticoagulantia, statines, en niet-steroïde anti-inflammatoire middelen. Deze kunnen allemaal leiden tot ernstige geneesmiddelinteracties en daardoor ook tot gezondheidsproblemen.

Oudere mensen zijn ook meer vatbaar, omdat hun behoeften en lichaam sneller kan veranderen. Ook hebben ze vaak te maken met dementie en vergeetachtigheid.

Volgens de Amerikaanse Health Research Funding, is polyfarmacie verantwoordelijk voor 28% van alle ziekenhuisopnames, en is het de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in de VS.

Vooral ouderen gebruiken veel te veel medicijnen

Polyfarmacie kan volgens artsen ontstaan ​​wanneer:

- Een patiënt blijft het nemen van drugs die niet langer nodig zijn, of in een dosis die niet langer geschikt is. (Het gebruik van medicijnen is eigenlijk bijna altijd niet noodzakelijk)
- Een medicijn niet zijn therapeutisch doel bereikt. (Dat is het geval in alle gevallen; medicijnen bestrijden symptomen)
- De combinatie van therapieën tot bijwerkingen of interacties leidt. (Dat is dus altijd het geval)
- De patiënt de instructies van de arts niet correct opvolgt.

Waarschuwingssignalen polyfarmacie

Dr. Qato: "De tekenen zijn afhankelijk van de combinatie van geneesmiddelen. Bij oudere volwassenen zijn bij de meeste interacties, statines, amlodipine (een bloeddrukverlagend), NSAIDs, bloedverdunners, omega-visolie, niacine supplementen en omeprazol (een protonpompremmer) betrokken. De meeste van deze combinaties kan het risico voor bloeden, spierzwakte, nierfalen of de vorming van bloedstolsels (wat fataal kan zijn) verhogen. "

Alle medicijnen hebben (on)zichtbare bijwerkingen. Hoe meer medicijnen des te meer bijwerkingen.
Enkele waarneembare tekenen van polyfarmacie zijn onder andere:

A. Verlies van eetlust, constipatie, diarree, of incontinentie
B. Vermoeidheid, slaperigheid of verminderde alertheid
C. Verwardheid en hallucinaties
D. Vallen, zwakte en duizeligheid
E. Depressie, angst of prikkelbaarheid
F. Huiduitslag

Medicijnen zijn dodelijk

Wat kunt u ertegen doen?


Voorkomen is beter dan genezen, ook omdat giftige medicijnen u niet genezen. Indien u eenmaal in de reguliere gezondheidszorg komt en medicijnen en andere schadelijke therapien moet gebruiken, komt u in een vicieuze cirkel terecht. Al die giffen hebben een verwoestende effect op uw lever, nieren, alvleesklier en hersenen en wordt u nog zieker.

Een gezonde levensstijl is noodzakelijk om lang en gezond te leven. Eet ook zoveel mogelijk gezond. Daarnaast versterken onze producten ook uw immuunsysteem en helpen u fit en gezond te blijven. Hiermee voorkomt u ook nog eens de hoge kosten voor de reguliere gezondheidszorg en de farmaceutische medicijnen.



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 22, 2016

6 ongezonde gewoontes die u leven verkorten

We weten allemaal dat alcohol, junk food en roken ongezonde gewoontes zijn die onze leven verkorten. Maar zijn er ook andere ongezonde gewoontes die onopgemerkt zijn gebleven? 

Om de ongezondste gewoontes vast te stellen onderzocht de Universiteit van Sydney gedurende 6 jaar, meer dan 230 duizend mensen boven de 45. Bijna 100 variabelen van alle mogelijke combinaties van o.a. roken, alcoholgebruik, lichamelijke inactiviteit, slechte voeding, langdurig zitten, en te korte/te lange slaap werden onderzocht. 

Dit zijn de 6 dodelijkste gewoontes:


1. Roken
2. Alcoholconsumptie 
3. Slechte voeding
4. Geen lichaamsbeweging
5. Meer dan 7 uur per dag zitten
6. Meer dan 9 uur slapen 

Het is al langer bekend dat weinig slapen ongezond is, maar wat wel verrassend is, is dat te veel slapen ook ongezond is. Dr. Melody Ding: "Korte en lange slaap werden gescheiden als 2 verschillende risicofactoren, aangezien hun verband met sterfte verklaard kan worden door verschillende mechanismen."

De onderzoekers ontdekten ook 2 "nieuwe" risicofactoren, namelijk langdurig zitten en een ongezonde slaap duur. Maar dit is al echter door eerdere onderzoeken van andere wetenschappers vastgesteld.

Roken is verslavend

Sommige mensen hebben een combinatie van meerdere slechte gewoontes. Ze zitten vaak thuis, kijken tv, roken en drinken veel, eten ongezond en sporten niet. In zulke gevallen, versterken de gevaren elkaar en is de schade groter dan het optelsom van de individuele gezondheidsrisico's.

Roken en alcohol zijn de gevaarlijkste gewoontes. Maar rokers die ook drinken verdrievoudigen de kans op vroegtijdige dood, aldus het onderzoek. En wanneer dezelfde groep ook nog eens te veel of te weinig slaapt wordt het risico maar liefst 5 keer groter.

Eens te meer wordt duidelijk dat een gezonde levensstijl zeer belangrijk is. Voorkomen is beter dan genezen !



Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 15, 2016

Anticonceptiepillen verdubbelen risico op hersentumoren

Het risico op het ontwikkelen van een hersentumor wordt bij het gebruik van de pil voor ten minste vijf jaar, meer dan verdubbelt, heeft een studie aangetoond.

Wetenschappers zeggen dat hormonale contraceptie, met name alleen progestageen methoden zoals de micro-pil, de kans op glioom van de hersenen (een zeldzame vorm van kanker die ongeveer 5 op de 100.000 treft) vergroot.

Een glioom is een primaire hersentumor die ontstaat uit gliacellen, die de hersenen ondersteunen. Gliacellen verschillen van neuronen doordat ze het vermogen hebben om te delen en te vermenigvuldigen. Indien dit te snel plaatsvindt kan iemand een glioom ontwikkelen.

Veel bijwerkingen

Orale anticonceptiva verhogen het risico op kanker. Heel weinig studies echter hebben het verband met het risico van het centrale zenuwstelsel tumoren onderzocht. Deze studie  onderzocht het verband tussen gebruik van hormonale anticonceptiva en glioom risico bij premenopauzale vrouwen in een populatie-gebaseerde omgeving. Ze bestudeerden de contraceptie methoden van meer dan 300 vrouwen die glioom ontwikkelden en vergeleken hen ten opzichte van een controlegroep.

Hormonale anticonceptiva, omvatten orale anticonceptiva, patches, injecties en implantaten, bevatten vrouwelijke geslachtshormonen en worden veel gebruikt door vrouwen over de hele wereld.

In wezen activeren ze de lichaamseigen contraceptieve maatregelen die zich tijdens de zwangerschap voordoen om te voorkomen dat een vrouw opnieuw zwanger raakt, terwijl ze al een baby draagt.

Kankercellen

Hoewel er weinig bekend is over de oorzaken van glioom en andere hersentumoren, zijn er enige bewijzen dat vrouwelijke geslachtshormonen het risico van bepaalde typen kanker kunnen verhogen.

Onderzoekers vonden 317 vrouwen die waren gediagnosticeerd met glioom tussen 2000 en 2009. Zij constateerden dat bij vrouwen die alleen progestageen methoden gebruikten  het risico van een hersentumor 2,4 keer hoger was dan de controlegroep. Andere wijzen van hormonale anticonceptie verhoogden ook het risico, maar niet zo hoog.

Net zoals vele andere wetenschappers dekt onderzoeksleider Dr Gaist zich echter in door de waarnemingen te relativeren en een vervolgonderzoek aan te bevelen.

Zie ook :
- Anticonceptiepillen veroorzaken borstkanker en andere ziekten
- Abortus verhoogt risico op borstkanker




Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Sunday, May 8, 2016

Suiker schaadt uw gezondheid en energie

Suikerconsumptie in de "ontwikkelde" landen is de afgelopen 200 jaar en vooral de laatste decennia enorm gestegen. We eten nu veel meer suiker dan we nodig hebben. Vooral kinderen krijgen teveel suiker binnen.

Veel mensen denken dat je met suikerconsumptie energie tankt. Het tegendeel is echter waar. Geraffineerde suiker veroorzaakt niet alleen talrijke ziekten, het berooft u ook juist van energie, het vult geen energie aan.

Want, als u geraffineerde suiker consumeert, beschadigt suiker het vermogen van uw lichaam om voedsel goed te verteren. Het is het synthetische materiaal dat u letterlijk de das omdoet. Suiker is niet alleen lege calorieën. Een wetenschapper die suiker onderzocht zei: 
"Diëtisch fructose vermindert circulerende insuline en leptine, verzwakt postprandiale onderdrukking van ghreline, en verhoogt de triglyceriden bij vrouwen." Met andere woorden, na het eten van fructose krijgt uw lichaam nooit de boodschap "Genoeg gegeten, nu stoppen." En verhoogde triglyceriden zijn andere woorden voor meer vet.

Suikerconsumptie gaat gepaard met vele kwalen

Frisdranken van onder anderen Coca-Cola en Pepsi, appelmoes, bewerkte vruchtdranken, ontbijtgranen, en zelfs sommige babyvoeding bevatten de meeste fructose.

Natuurlijke suikers bevatten tenminste wat nutriënten. Geraffineerde suikers echter, hebben geen voedingswaarde.

Geraffineerde suiker onttrekt ook ook kostbare vitamines en mineralen aan uw lichaam. Om bewerkte suiker te metaboliseren, gebruikt het lichaam een deel van de opgeslagen voedingsstoffen (zoals magnesium) om enkele van de vrijgekomen toxinen (toxische metabolieten) te neutraliseren. Deze metabolieten vernietigen het ademhalingsproces van cellen.

Geraffineerde suiker veroorzaakt ook een dramatische stijging van het bloedsuikerspiegel in het lichaam. En dit wederom leidt tot energie ineenstortingen.

Nog erger; geraffineerde suiker is een neurotoxine. Suiker veroorzaakt neurodegeneratieve ziekten, vroegtijdige dood door hart-en vaatziekten , kanker, auto-immuunziekten, verminderde hersenfuncties  , diabetes, osteoporose, nierproblemen, tandbederf, leverziekte, obesitas en depressie. Meer nadelen leest u hier.

Natuurlijke suikers in voedingsmiddelen bevatten mineralen en vitaminen, die het lichaam helpen het "zoet" beter te metaboliseren. Dit is de reden waarom honing en ahornsiroop (in geringe hoeveelheden) gezond is. Pure (raw) biologische honing bevat meer dan 80 gezonde stoffen en er zijn 34 gezonde stoffen in echte ahornsiroop. Zij bieden een scala aan voedingsstoffen en een zoete smaak.

Het zoete gif

Het slechtste suiker dat u kunt eten is sucrose of high fructose corn syrup (Glucose-fructosestroop). Beide zijn geraffineerde suikers. Fructose, bevat nog een aantal vitaminen en mineralen, maar geraffineerde suiker, vaak onder het mom van vele misleidende namen, is puur ongezond.

De voedingsindustrie misleidt echter de consumenten. Bedrijven geven hun producten met toegevoegde suiker, gezonder weer dan dat ze werkelijk zijn. In veel gevallen, voegen ze zelfs suiker toe aan overigens gezonde voeding en misleiden de klanten er over. Het zit niet alleen in frisdranken en snacks.Toegevoegde suiker zit in alles, van brood tot salade dressing en zelfs bevroren voeding.

High fructose corn syrup (Glucose-fructosestroop) is een grote boosdoener. Een andere schadelijke suiker, sucrose, heeft vele namen om de consumenten te misleiden. Als het aan de fabrikanten ligt verbergen ze het liefst schadelijke stoffen zoals GMO's, MSG, zoetstoffen, kleurstoffen etc. voor de consumenten. Daarom staan ze soms niet eens vermeld op de verpakking. Hieronder enkele namen voor sucrose:

     α-D-glucopyranoside
     β-D-fructofuranosyl
     β-D-fructofuranosyl
     α-D-glucopyranoside
     Amerfond
     Bietsuiker
     Rietsuiker
     Suiker banketbakker
     D-Sucrose
     Kristalsuiker
     Microse
     Rock candy
     Sacharose
     Saccharum
     Suiker
     Witte suiker
     D - (+) - Sucrose
     D - (+) - Saccharose
     α-D-glucopyranosyl
     β-D-fructofuranoside
     β-D-Fructofuranoside
     α-D-glucopyranosyl
     (α-D-Glucosido) -β-D-fructofuranoside
     Fructofuranoside
     α-D-glucopyranosyl
     β-D; glucopyranoside
     β-D-fructofuranosyl
     NCI-C56597
     Tafelsuiker
     (+) - Sucrose
     NSC 406942

Lichaam maakt overuren

Wanneer u geraffineerde suiker consumeert, metaboliseert uw lichaam het anders dan natuurlijke suiker die in plantaardige voedingsmiddelen aanwezig is. Zodra u geraffineerde suiker tot zich neemt, overspoelt glucose uw bloedbaan. Dit zorgt voor stress in het lichaam omdat het lichaam probeert het glucose niveau terug te brengen. Vooral de alvleesklier wordt moe en gestrest. Als u te veel suiker blijft eten, begeeft de alvleesklier het en krijgt u diabetes of andere chronische gezondheidsproblemen.

Het lichaam is ontworpen om suikers af te breken in echt voedsel, maar niet de chemische, geraffineerde, synthetische versies van suiker. Volle granen en vruchten die suiker bevatten, zijn niet dodelijk. Geraffineerde suiker is dat wel. Deze suikers beroven uw lichaam van voedingsstoffen en mineralen, belasten uw organen, beschadigen uw hersenen, en laten u uitgeput, versleten, en depressief achter.

Suiker geen primaire levensbehoefte, groente en fruit wel

Hoe vermindert u suikerconsumptie?

Consumeer geen bewerkte voedingsmiddelen. Drink water in plaats van frisdrank. Maak met een blender of keukenmachine zelf uw vruchtensap en andere voedingsmiddelen. Daarmee heeft u betere voeding met meer smaak en vermijdt u ook nog eens schadelijke ingrediënten. Eet groente en fruit in plaats van zoete repen en snacks. Indien u veel naar een zoete snack verlangt kunt u ook pindakaas of amandel boter met een stuk fruit eten. Dankzij de eiwitten zult u de natuurlijke suikers nog beter metaboliseren. Neem gezonde snacks in plaats van junk food, als u in de namiddag honger krijgt.

Voor meer energie kunt u s'ochtends ook meer eiwitten eten. Dit reguleert de glucosespiegels gedurende de dag en vermindert het verlangen naar suiker. Verrassend genoeg is gapen ook goed voor een energie boost, het koelt de hersenen af en zorgt voor meer zuurstof in het lichaam.




Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache