Wednesday, November 13, 2013

Tuberculose pandemie raast, remedies genegeerd

Big Pharma en de overheden besteden miljarden aan ineffectieve schadelijke vaccins voor vogelgriep, varkensgriep, HPV en andere ziekten. Aan de andere kant raast er een ware tuberculose pandemie over de hele wereld en kijken ze alleen maar toe hoe tuberculose (TBC/TB) duizenden slachtoffers maakt. De Big Pharma en andere organisaties kunnen of willen daar niets tegen doen.

Tuberculose (TBC) is één van de meest voorkomende ziekten in de wereld omdat het erg besmettelijk is; wat hoesten of niezen is genoeg voor verspreiding. Deze besmettelijk ziekte veroorzaakt wereldwijd, na HIV/Aids, de meeste doden. Het is de derde grootste doodsoorzaak onder vrouwen tussen 15 en 44 jaar oud. Volgens de statistieken sterft elke 20 seconden iemand aan TBC.

TBC bacteriën onder microscoop

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn twee miljard mensen, een derde van de wereldbevolking, besmet de bacteriën die TBC veroorzaken. Van deze 2 miljard, wordt 10% naar verwachting ziek en de helft ervan zal het waarschijnlijk niet overleven zonder een remedie.

TBC is resistenter is tegen Big Pharma geneesmiddelen geworden en medici zijn bang dat het vrijwel onbehandelbaar zal worden met medicijnen. Het resistenter worden tegen medicijnen zien we ook bij andere veel voorkomende infecties. Streptococcus (die infecties zoals keelontsteking, reumatische koorts en roodvonk veroorzaakt) en pneumococcus (die verantwoordelijk zijn voor pneumonie, meningitis, bloed infecties, sinusitis en oorinfecties), worden steeds resistenter tegen de bestaande medicijnen. Naar schatting tot 30% van sommige bacteriën hebben nieuwe biochemische afweer mechanismen ontwikkeld . "

Nieuwe weg inslaan noodzakelijk
Medicijnen worden dus na verloop van tijd minder effectief. Bacteriën worden dankzij de Big Pharma, steeds sterker en resistenter. Meer nieuwe ineffectieve medicijnen met bijwerkingen zoals, nieuwe antibiotica of vaccins, helpen niet. De oplossing is reeds aanwezig in de vorm van natuurlijke remedies en MMS.

Allereerst meer over het oplopen van TBC. Besmette mensen verspreiden TBC via hoesten, niezen, praten, zingen of spugen. Beperk contacten met besmette mensen. Dragers moeten dan ook zoveel mogelijk contact met anderen vermijden.

TBC ook via niezen overdraagbaar .

Een gezonde levensstijl helpt het ook te voorkomen:
- Voldoende lichaamsbeweging
- Niet roken
- Geen alcohol
- Voldoende slapen
- Goed eten; fruit, groenten, eieren, volkoren granen en vitaminen (vooral Vitamine D en Vitamine C)
- Natuurlijke antibiotica zoals Uncaria tomentosa, kokosnoot olie, knoflook en Alsem

Daarnaast versterkt ook MMS uw immuunsysteem en geeft het pathogenen geen kans. En MMS is ook effectief indien TBC als is opgelopen.

Voor elke ziekte is er een remedie, behalve de dood. De mens is dus zeker niet kansloos tegen TBC en andere ziekten. Maar wel met de juiste keuzes.

Saturday, November 9, 2013

Statines; medische fraude met vele bijwerkingen

Het gebruik van Big Pharma medicijnen en vooral van statines is wereldwijd dramatisch gestegen. Statines zijn cholesterol "verlagende" medicijnen en worden vaak voorgeschreven bij hart- en vaatziekten. In de afgelopen 15 jaren is het gebruik van statines met 600% gestegen. Momenteel gebruiken in Nederland ongeveer 1,8 miljoen mensen statines. De verwachting is dat het nog meer zal toenemen.

Statines zijn big business

Medicijnen hebben helaas vele bijwerking en zijn soms ook nog eens ineffectief ! Bent u een van de vele mensen die statines gebruikt? Dan loopt u meer risico te lijden aan frequente vergeetachtigheid of geheugenverlies.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat pravastatine (Pravachol), een populaire statine, gebruikt om niveaus van low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol in het bloed te verlagen, het cognitieve vermogen en de geheugen verzwakt.
Zoals we eerder berichtten verhogen statines ook het risico op kanker.

Onderzoekers van de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk onderzochten de effecten van zowel pravastatine ( Pravachol ) en atorvastatine ( Lipitor ) op muizen gedurende 18 dagen. Het collectieve vermogen om eenvoudige taken te leren en voedsel beloningen te onthouden, werd zorgvuldig geobserveerd en geëvalueerd. Na het einde van de periode van 18 dagen, kregen de muizen een week geen medicijnen om van de effecten van de medicatie af te komen. Daarna werden ze getest op hun vermogen om eerder tegengekomen objecten te herkennen.

Na afloop van de tests werden de definitieve gegevens geëvalueerd. Het onderzoeksteam stelde vast dat pravastatine het totale leervermogen van de muizen, tijdens de laatste dagen van de behandeling, verminderde. Nadat de muizen van het medicijn werden gehaald, werd het leervermogen volledig hersteld. Maar wat betreft de geheugen voor objectherkenning was de schade permanent. Muizen die pravastatine hadden ingenomen, liepen permanente aantasting van hun geheugen op.

Statines veroorzaakten geheugenschade bij tests

"De resultaten suggereren dat chronische behandeling met pravastatine, het werk- en herkenningsgeheugen in knaagdieren, schaadt. De omkeerbaarheid  van de effecten van het stoppen van de behandeling is vergelijkbaar met wat is waargenomen bij patiënten, maar de ineffectiviteit van atorvastatine suggereert dat sommige statinesoorten meer cognitieve stoornissen veroorzaken dan andere soorten", aldus de universiteit. Neil Marrion, de leider van de studie, stelt dan ook voor om de relatie tussen statine behandelingen en cognitieve functies in nieuwe studies nader te onderzoeken.

Wat uitleg over de wetenschap en wetenschappers is wenselijk om studies te begrijpen. Wetenschappers zijn bang met conclusies en aanbevelingen te komen die door de Big Pharma eigenaren niet verwelkomd worden, ook als er genoeg bewijzen daarvoor zijn. In zulke gevallen stellen ze echter dat nader onderzoek noodzakelijk is. Dit geeft dan weer een vrijbrief voor de artsen en Big Pharma om door te gaan met de vergiftiging.

De bevindingen hierboven, bevestigen niet alleen de duizenden anekdotische klachten van statine gebruikers. Vorig jaar suggereerde zelfs de FDA (VS), de statine fabrikanten duidelijk te laten vermelden dat het de cognitieve functies kan aantasten.

Bent u ook vergeetachtig?


Statines zijn nutteloos en hebben vele bijwerkingen

Hierboven kwam al ter sprake dat statines geheugenschade en kanker veroorzaken. Maar dat is helaas nog niet alles. Statines hebben zo'n ruim 300 bijwerkingen ! Studies tonen aan dat het ook tot diabetes (type 2), leverschade en spierschade kan leiden. Een zeer recent onderzoek bewees dat deze medicijnen des doods ook tot oogschade/cataract leiden.
Bovendien zetten talrijke studies ook grote vraagtekens of statines überhaupt een zinvolle bescherming tegen  de aandoening waarvoor ze worden voorgeschreven, hart-en vaatziekten, bieden.

Een in juli 2013 verschenen inventarisatie van de gepubliceerde onderzoeken/literatuur over statines, komt tot de conclusie dat statines de meest schokkende medische fraude aller tijden zijn;
- De onderzoekers concluderen dat statines niet werken.
- Bovendien verhogen statines juist het cardiovasculaire risico. Dit is schandalig. Statines bestrijden hartziekten niet, maar bevorderen het juist !! Indien u zich realiseert dat de Big Pharma gedomineerd wordt door invloedrijke elitaire groepen die hun rijkdom willen vergroten en met ziektes en andere middelen de wereldpopulatie willen verkleinen, is dat geen verassing.
- Verder verdrievoudigen statines het risico op coronaire slagader en aorta calcificatie

Lichaamsbeweging helpt tegen hartziekten

Wat te doen?
Bovengenoemde studie adviseert hartziekten tegen te gaan met een gezonde levensstijl, in plaats van  farmaceutische of andere ingrepen. Daar sluiten we ons bij aan. Maar een gezonde levensstijl hanteren is niet makkelijk in de hedendaagse samenleving. Indien u bewust voor iets kiest heeft u meer kans op succes.
Informeer uzelf, maak bewuste keuzes in alle facetten van het leven en zet door !

Gebruik dus geen statines. Dat is zelfmoord ! Deze medicijnen helpen niet en bezorgen u ook nog eens andere aandoeningen !

Hart-en vaatziekten ontstaan door een ongezonde levensstijl, gekenmerkt door een sterke afhankelijkheid van suikers en granen, bewerkte voedsel, overgekookte voeding, roken, stress en onvoldoende beweging.
Stap over naar een gezonde levensstijl en gebruik producten zoals vis olie- let wel op dat er geen gif in de vis (olie) zit, Vitamine C en Jiaogulan die heel goed voor hart- en vaatziekten zijn. 

Wednesday, November 6, 2013

Suiker is de brandstof voor kanker

Dat suiker schadelijk is en kanker veroorzaakt is al lang bekend. Desondanks of wellicht juist daarom heeft de voedingsindustrie de consumptie van suiker gepromoot. In de 19e eeuw consumeerde de Nederlandse consument gemiddeld zo'n 5 kilo suiker per jaar. Aan het begin van de vorige was dat inmiddels opgelopen tot 12 kilo. In 1990 was dit al verdrievoudigd naar 37 kilo. Momenteel is het gemiddelde verbruik rond de 40 kilo. Wereldwijd zien we een zelfde stijging. Dit is geen wonder gelet op de opmars van bewerkte voedsel en drank die door multinationals wereldwijd wordt gepromoot en verkocht.

Suikerconsumptie blijft toenemen

Suiker wordt nu niet alleen bij koffie en thee gebruikt maar ook in bewerkte producten zoals snoep, chocolade, frisdrank, koekjes etc. Helaas wordt het steeds ook in minder voor de hand liggende producten zoals brood, vlees, sausen en soep. Het is dan ook niet verwonderlijk waarom suikerconsumptie explosief is gestegen. 85 % van de suikerconsumptie geschiedt via bewerkte voedsel. Er is bijna geen ontkomen aan. De grote voedingsconcerns worden net als de Big Pharma gecontroleerd door elitaire eugenistische groepen. Door de suikerconsumptie te verhogen, maken ze de consument bewust ziek en dat zorgt uiteraard ook voor meer ineffectieve Big Pharma medicijnen en dus meer winst. Bovendien leidt  het tot meer ernstige ziekten en sterfte. Wat wil de elite nog meer?

Bewerkte suiker

Iets meer over bewerkte suiker. We consumeren hoofdzakelijk geraffineerd suiker (tafelsuiker). Het wordt volgens de fabrikanten bewerkt om het een witte kleur te geven en het langer houdbaar te maken. Natuurlijke onbewerkte suiker bevat vezels, enzymen, vitamines A,B,C,D en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, selenium, zink en chroom. Bewerkt suiker heeft deze stoffen niet. Daarom moeten deze stoffen bij suikerconsumptie ergens anders aan het lichaam onttrokken worden en wordt het balans in het lichaam verstoord.

Suiker en kanker

Een groep wetenschappers onder leiding van Dr. Custodia Garcia-Jimenez onderzocht hoe suiker, het kankerrisico vergroot. Ze constateerden dat een toename van het suikergebruik een toename van het β - catenine eiwit veroorzaakt. Een verhoogde activeit van β - catenine speelt een belangrijke rol bij het  ontstaan van vele kankersoorten doordat het (kanker)cellen onsterfelijk kan maken en het aantal cellen kan laten groeien, Dit is een belangrijke stap in de vroege stadia van kanker ontwikkeling. Dus het stoppen met de consumptie van suiker is heel belangrijk bij het bestrijden en voorkomen van kanker. Suiker is de brandstof voor kanker.

Meer suiker in voedsel, meer kanker.

Suiker veroorzaakt ook overgewicht en diabetes.

Suiker veroorzaakt ook overgewicht en diabetes. Door de toename van het suikerconsumptie zijn ook deze kwalen enorm gestegen. Overgewicht en diabetes veroorzaken niet automatisch kanker maar verhogen wel de kans daartoe (vooral alvleesklier , lever , borst- en darmkanker). Onderzoek wees uit dat bij overgewicht en diabetes het lichaam insuline resistent is. Geconsumeerde suiker wordt dus niet door de cellen opgenomen maar blijft in het bloed en kan alleen naar kankercellen gaan die daardoor groeien. Dus ook in deze gevallen is stoppen met suiker een belangrijke stap om kanker te overwinnen.

Andere ziektes

Naast kanker, overgewicht en diabetes kan suiker ook andere kwalen veroorzaken. Verzuring van het lichaam en de urine, door suiker, kan tot verminderde stikstofmonoxide, verhoogde angiotensine niveaus en verhoogde gladde spiercontracties leiden. Dit kan op zijn beurt nierschade, hoge bloeddruk en een verhoogd risico op insulineresistentie en vette leverziekte veroorzaken. Een verhoogde zuurgaad van de urine kan ook jicht veroorzaken.

Minder suiker is gezond

Suiker is dus zeer schadelijk voor uw lichaam en gebit. Het verminderen of het stoppen van de suikerconsumptie maakt u gezonder. Helaas is het niet zo makkelijk om suiker te verminderen. Suiker is verslavend. Bovendien zit het in zo vele producten dat het nodig is uw dieet grondig te herzien. Het zal vooral in het begin moeilijk zijn om gedragspatronen te doorbreken. Maar het is het waard. U zult gezonder worden en zich beter voelen.

Eet lekkrere groente en fruit om van de verslaving af te komen

Een goede manier om van de suiker verslaving af te komen is om fruit en groente als snack of als tussendoortje te eten (als u naar suiker verlangt). Na een tijdje zullen de suikerproducten dan automatisch door groente en fruit vervangen worden en zult u het niet missen. Probeer het! U zult het zien

Gebruik van MMS en Jiaogulan zijn ook effectief tegen de schadelijke effecten van suiker.

Saturday, November 2, 2013

Gezond gebit voorkomt kanker !

Een goed gebit voorkomt gaatjes, tandvleesontsteking, slechte adem en  kiespijn. Maar dat is nog niet alles.  Een recent onderzoek toont aan dat regelmatig poetsen en flossen het risico op mond-en keelkanker veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV) kan verminderen.

Er zijn echter verschillende soorten van het virus. Enkele soorten kunnen wratten of kleine tumoren in de mond veroorzaken. Sommige soorten echter kunnen het risico op keel en mondkanker drastisch verhogen.

Het humaan papillomavirus (HPV)

De onderzoekers bekeken de gegevens van meer dan 3400 deelnemers aan de zogenaamde NHANES enquête. Deelnemers met een slecht gebit, liepen een 56% hogere risico op de orale HPV-infectie. Mensen met tandvleesontsteking, hadden een 51% hogere kans op HPV. Zelfs degenen die tanden misten of die andere tandheelkundige problemen hadden, liepen een 28% hogere risico om HPV op te lopen

Hoewel het onderzoek zich specifiek richtte op ht verband tussen mondverzorging en de HPV-infectie (en niet alle vormen van orale kankers), is de HPV wel een bekende voorloper van vele vormen van mondkanker .

Gelukkig kunt u het risico beïnvloeden en dus ook verminderen. Hoewel ook andere factoren de kans op HPV beïnvloeden, kunt u het risico op een HPV infectie en de daaropvolgende HPV gerelateerde kankersoorten, drastisch verminderen met een goede mond- en gebitsverzorging.

Tips voor een goed gebit:

Een goed gebit ziet er niet alleen mooi uit, het helpt u ook gezond te blijven. Poets en flos dagelijks uw tanden. Let daarbij wel op dat u geen fluoride producten gebruikt. Fluoride is giftig.

Vooral flossen goed voor uw gebit

Ook voedsel heeft een sterke invloed op uw tanden en tandvlees. Rauwe groenten zijn bij uitstek goed voor tanden vanwege mechanische en nutritionele redenen.

Daarnaast is mondspoeling met MMS of virgin kokosnoot olie ook goed voor uw gebit. Ook kunt u, uw tanden met een ionische tandenborstel poetsen om zuur en tandplak tegen te gaan.
Bij een onderhoudsdosering of een protocol bestrijdt MMS/CDS bovendien ook direct de vrije radicalen, kankercellen en andere pathogenen in uw lichaam en geeft ziektes geen kans.

Wednesday, October 30, 2013

Nog meer onsmakelijke ingrediënten in uw voedsel

Vele onsmakelijke ingrediënten in bewerkt voedsel
De voedselindustrie en de Big Pharma, maken hun producten bewust ineffectief en stoppen er giftige onsmakelijke stoffen in. Dat is geen wonder, aangezien ze bij beide door het grootkapitaal gecontroleerd worden. De Big Pharma medicijnen maken u dan ook niet beter en hebben vele bijwerkingen. Bewerkte voedsel heeft weinig voedingswaarde, (uw honger wordt niet gestild)  en maakt u langzaam ziek.

Door het paardenvlees schandaal is het grote publiek echter enigszins wakker geschud. Helaas gaat de elite gewoon door met de vergiftiging. Het lezen van de ingrediënten helpt, maar is helaas niet voldoende. Net als bij melk, en andere voedsel- en Big Pharma producten, probeert men de aanwezigheid van schadelijke onsmakelijke stoffen te verbergen. Door de misleiding consumeert u dan ook dingen die u niet wilt consumeren. Van menselijk haar tot siliconen vulling, De Engelse krant The Guardian publiceerde 10 onsmakelijke in voedsel verborgen ingrediënten:


Arsenicum
Arseen is een dodelijke gif. Het richt vooral schade aan in het spijsverteringssysteem, vaak met dodelijke afloop. Inname in geringe hoeveelheden, gedurende een lange tijd kan maag darm ontsteking symptomen veroorzaken. Arseen komt vooral tijdens het filteren in voedsel en drank. Het komt o.a. in rijst, ontbijtgranen, sap, bier en wijn voor. Een Duitse onderzoeker constateerde dat in bier het dubbele van het toegestane hoeveelheid voorkwam. Is het niet vreemd dat het überhaupt is toegestaan? Is een "beetje" gif gezond? De helderder bier en wijn is, des te meer arseen er gebruikt is om plantaardig materiaal en overgebleven gist te verwijderen. Minder arsenicum in uw drankje ? Kies dan voor ongefilterde drankjes.


Haar uit het "communistische" China in uw voedsel

Menselijk haar
Aminozuren zijn bouwstenen van het lichaam. Hoewel ze goed voor uw gezondheid kunnen zijn, worden ze niet allemaal op dezelfde manier geproduceerd. L-cysteïne - een aminozuur dat wordt gebruikt om de houdbaarheid van producten zoals brood te verlengen, komt voor in eenden, kippenveren en koehoorns. Maar het meeste L-cysteïne dat wordt gebruikt in levensmiddelen is afkomstig van menselijk haar, vooral uit China. U kunt het vermijden door vers brood bij uw lokale bakker te kopen. L-cysteïne wordt ook door fast-food ketens zoals McDonald's , Dunkin 'Donuts en Burger King gebruikt. Vermijd dus fast-food, ook vanwege andere schadelijke ingrediënten en effecten

Antivries
U drinkt geen puur antivries als u frisdrank drinkt, maar indien het propyleenglycol bevat drinkt u een verbinding dat ook bij antivries, cosmetica, medicijnen en e-sigaretten wordt gebruikt. Grote chemische bedrijven willen het in meer producten laten gebruiken. In de Europese Unie is het niet toegestaan om propyleenglycol in voedsel of drank te gebruiken. Maar dat is geen garantie dat het daadwerkelijk niet aanwezig is.


Zin in een ijsje?

Bever anaalklieren
Als u vanille, aardbeien of frambozen ijs eet, eet u wellicht de anale en urine afscheidingen van de bever. Castoreum, dat afkomstig is van een klier tussen de anus en geslachtsorganen van mannelijke en vrouwelijke bevers, is een door de FDA goedgekeurde toevoeging en is populair in ijsjes. Het wordt vaak "natuurlijk aroma" genoemd om het te verbergen. Naast smaakstof in ijs, wordt het ook gebruikt in parfums en sigaretten.

Vis blaas
Vislijm is een gelatine achtige stof in de zwemblaas van de vis. Het wordt toegevoegd aan biervaten om de wazigheid van het eindproduct te voorkomen door het verwijderen van alle resten gist of vaste deeltjes in het bier. Overigens heeft alcohol ook andere negatieve effecten op uw gezondheid 1 2

Koolteer
Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel kleurstoffen. Veel van deze kleurstoffen worden van koolteer gemaakt. Tartrazine/Yellow #5, die hyperactiviteit bij kinderen veroorzaakt, bevat in de EU sinds 2007 op de verpakking van het product, een waarschuwing. In de Verenigde Staten, is er echter geen dergelijke vereiste . Bezorgde bloggers hebben recentelijk een ​​verzoekschrift  bij Kraft ingediend om de kleurstoffen uit hun populaire macaroni kaas product te laten verwijderen.


Ook te vinden in fast food

Siliconen borstimplantaat vulmiddelen
Het is bij velen beken dat kip McNuggets van McDonald's niet het gezondste voedsel is, maar is het wel eens kip?  De nuggets bestaat eigenlijk slechts ongeveer 50 % uit kip. De rest bestaat uit synthetische ingrediënten, zoals dimethylpolysiloxaan , een chemische stof die in siliconen gebruikt wordt in Silly Putty en borstimplantaat vulmiddelen.

Gekookte kever schelpen
Natural Red # 4 klinkt onschuldig , maar deze kleurstof - ook wel bekend als karmijn - wordt gemaakt door het koken van vrouwelijke cochenille insect schelpen in ammoniak of een natriumcarbonaat oplossing. Ongeveer 70.000 kevers zijn nodig om een ​​pond kleurstof te produceren. Helaas is het nog steeds een veel gebruikte ingrediënt in voedsel. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid besloot onlangs deze toevoeging nader te onderzoeken. Uiteraard staat de voedselindustrie niet stil. Ze hebben synthetische alternatieven voor deze natuurlijke kleurstof voorgedragen, zoals Red # 2 en Red # 40 , gemaakt van aardolieproducten. Als er door druk van buitenaf, een giftige stof vervangen moet worden zeggen ze vol trots dat ze het niet meer gebruiken. Maar ze vergeten vaak te melden dat ze een andere, vaak schadelijkere vergif, gebruiken.  Kies uw vergif !


Ook haren van dieren in uw voedsel
Haar van knaagdieren
Voedsel maken in een industriële faciliteit is niets zoals koken thuis. De Amerikaanse FDA staat toe dat bepaalde hoeveelheden haar van knaagdieren in diverse producten gebruikt mogen worden omdat het onvermijdelijk zou zijn.

1 knaagdier haar voor elke 100 g chocolade,
22 knaagdier haren voor elke 100 gram kaneel en
5 knaagdier haren voor elke 18oz/510g potje pindakaas !



Borax
Borax is een brandvertrager, insecticide, behandeling voor paard spruw, ingrediënt in glas en wasmiddel. Het is giftig en slecht voor de testikels. Maar dat komt natuurlijk goed uit om de vruchtbaarheid en daarmee de bevolking te verminderen. Verboden in de VS en Canada als toevoeging, maar toegestaan ​​in de EU. Borax wordt ook gebruikt in anti-schimmel stoffen en emaille, E285. Het wordt gebruikt om de zuurgraad van voedselproducten te controleren en het te preserveren. U vindt het in sommige kaviaar soorten evenals diverse Aziatische noodle -en rijstgerechten om het een rubberachtige structuur te geven.

Is consumptie te vermijden?

U consumeert niet wat u denkt te consumeren omdat men stiekem extra schadelijke of onsmakelijke stoffen gebruikt. Dit is niet alleen ongezond; sommige mensen willen uit principiële of religieuze overwegingen of omdat ze vegetarisch zijn, zulke ingrediënten niet tot zich nemen. Het is respectloos naar de consument. Maar daar hebben de regelgevers, voedselautoriteiten en de elite geen boodschap aan. Zij willen een slow kill op massa schaal.

Derhalve is het belangrijk gezond te eten, een gezonde levensstijl te hebben en bewerkte voedsel te vermijden. Informeer u zelf. Het lezen van de verpakking kan helpen. Informeer ook bij de fabrikant, verkoper en derden. Kijk ook naar alternatieven om consumptie van schadelijke of ongewenste ingrediënten te voorkomen of te minimaliseren. Boost daarnaast uw immuunsysteem en blijf uw lichaam zuiveren.

Saturday, October 26, 2013

Luchtvervuiling vermindert IQ

Iedereen lijdt onder luchtvervuiling. In de steden is er uiteraard veel meer luchtvervuiling dan op het platteland. Een onderzoek van de Columbia Center for Children’s Environmental Health (centrum voor milieugezondheid van kinderen) stelde vast dat hoge niveaus van luchtvervuiling de intelligentie van kinderen later negatief beïnvloeden. Luchtvervuiling kan ook leiden tot vroegtijdige dood, depressie, astma en vele andere gezondheidsproblemen.
.
Auto's en roken veroorzaken lagere IQ waarden
De studie keek naar prenatale blootstelling aan luchtverontreiniging, met name polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's). De onderzoekers ontdekten dat zwangere moeders die blootgesteld waren aan hoge niveaus van deze verontreinigende stoffen, kinderen ter wereld brachten die op hun 5e levensjaar veel minder scoorden op intelligentietests. Een Nederlands onderzoek over de effecten van roken op de intelligentie, bevestigt deze resultaten.

Verkeersvervuiling ook slecht voor ongeboren kinderen.

Deze verontreinigende stoffen (PAK's) komen uit de, door voertuigen en industrie gebruikte fossiele brandstoffen. Ze worden in kleinere hoeveelheden ook uitgestoten door de verbranding van organische materialen zoals tabak.

214 kinderen, ter wereld gebracht door gezonde, niet rokende Poolse moeders werden tussen 2001 en 2006 onderzocht. Tijdens de zwangerschap droegen de vrouwen lucht monitors in kleine rugzakken om hun blootstelling aan verontreinigende stoffen te meten. Zij stonden ook bloed en koordmonsters af.

De kinderen werden vervolgens gemonitord en op hun 5e levensjaar op hun intelligentie en argumentatie getest. Ze bleken lagere IQ's te hebben naarmate er meer vervuiling was. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor prestaties op school. Overigens maakt alcohol de situatie nog erger. PAK blootstelling in de baarmoeder is ook gekoppeld aan astma, laag geboortegewicht, vroeggeboorte en hartafwijkingen .

Een andere studie constateerde dat prenatale blootstelling aan vervuilende stoffen geassocieerd is met een 24 % hogere score van angst en depressie bij jonge kinderen.

Niet roken is goed voor u en uw omgeving.

PAK's komen onze lichamen op een aantal manieren binnen:

a   Ademhaling - De meeste mensen worden blootgesteld aan PAK's als ze rook, auto-emissies of industriële uitlaten inademen. De meeste uitlaten bevatten vele verschillende PAK-verbindingen. Mensen met de hoogste blootstellingen zijn rokers, mensen die met rokers wonen of werken, dakdekkers, wegenbouwers en mensen die in de buurt van grote snelwegen of industriële complexen wonen.

b    Drinken/eten - Gegrilde voedsel, vooral vlees (barbecue), bevat PAK's. Schelpdieren in besmet water kunnen ook PAK's bevatten. Ook het grondwater in de buurt van stortplaatsen van bouwafval of as is een risico; mensen kunnen dit water drinken. Groenten absorberen geen grote hoeveelheden in de grond aanwezige PAK's.

c    Aanraking - PAK's kunnen ook door de huid worden geabsorbeerd. Werken met verontreinigde grond of baden in besmet water, leidt tot meer PAK's in uw lichaam. Ook sommige crèmes en shampoos bevatten PAK's.

Het gebruik van huidverzorgingsproducten, houtskool en uw werk kunnen dus negatieve effecten op uw gezondheid hebben. Verminder uw blootstelling aan vervuiling en andere schadelijke oorzaken. Informeer uzelf bij al uw beslissingen en maak bewuste keuzes. Versterk daarnaast uw immuunsysteem en zuiver constant uw lichaam.

Wednesday, October 23, 2013

300% meer kankerrisico bij langdurig gebruik mobiele telefoons

Een Zweedse studie over het gebruik van draadloze telefoons , zoals mobiele en DECT telefoons, heeft een verband tussen de blootstelling aan elektromagnetische straling en het risico op (niet-)kwaadaardige hersentumoren vastgesteld.

Deze telefoons zenden een vorm van niet - ioniserende elektromagnetische straling, die kunnen worden geabsorbeerd door weefsels en cellen die dichtbij de telefoon, bijvoorbeeld, hoofd en nek. Dus de kant van uw hoofd waartegen u meestal de telefoon houdt, loopt het meeste risico. De meest overtuigende bewijzen voor de gevaren van mobiele telefoons en dergelijke, komen van studies over langdurige blootstelling aan stralingen ervan (tien jaar of meer) zoals deze Zweedse studie.

Meer schade aan de kant waar u belt

Overigens zenden ook ander apparaten schadelijke elektromagnetische straling uit, maar de schadelijke effecten zijn bij mobiele telefoons groter.

300% meer risico voor de langdurige gebruikers

Deze nieuwe studie toont aan dat gebruikers van meer dan een jaar, een 70 % grotere risico op hersenkanker hebben dan degenen die mobiele en DECT telefoons voor een jaar of minder gebruiken. En gebruikers van meer dan 25 jaar bleken een 300 % groter risico op hersenkanker te hebben dan degenen die het voor een jaar of minder gebruiken.

Het totaal aantal uren van het gebruik van mobiele en DECT telefoons blijkt net zo belangrijk als het aantal gebruiksjaren te zijn. Een kwart van de proefpersonen bleken gedurende 10 jaar, ongeveer 40 minuten per dag te bellen. Zwaardere gebruikers bleken een 250 % groter risico op hersentumoren te hebben dan degenen die nooit bellen of het gedurende hun hele leven voor minder dan 39 uur gebruiken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer burgers en betrokkenen in de gezondheidszorg klagen over de afwezigheid van goede draadloze veiligheidsnormen. Wellicht dat er in de toekomst, dankzij die druk, goede draadloze veiligheidsnormen en wettelijke regels zullen worden ingevoerd. Tot die tijd echter moet u zelf direct handelen om de schade te beperken. Vooral ook omdat telefoons steeds meer data verzenden & ontvangen. Hiervoor zijn er meer telefoonmasten en antennes in telefoons nodig. En dat betekent wederom meer sterkere schadelijke stralingen.


Schakel over naar bedrade telefoons

Tips voor veilig bellen

Hieronder enkele tips om de blootstelling aan elektromagnetische straling te beperken:

-    Minder mobiel bellen. Alleen bellen als het noodzakelijk is
-    Gebruik, indien mogelijk een headset
-    Houdt mobiele telefoons zo ver mogelijk van uw lichaam
-    Schakel uw mobiele telefoon uit wanneer u het niet gebruikt
-    Verzend berichten in plaats van te bellen
-    Afwisselend uw telefoon aan de rechter- en de linkeroor houden tijdens het bellen
-    Gebruik geen mobiele telefoon bij slecht ontvangst (meer kracht/straling nodig voor de verbinding)
-    Bel zoveel mogelijk met een bedrade telefoon via een vaste lijn
-    Verwijder draadloze telefoons uit de slaapkamers